"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/04/2013

MÉS per Palma vol una regulació per evitar una concentració excessiva de bars, cafeteries i restaurants a Ciutat

Marisol Fernández defensa la convivència entre els locals comercials i d’oci i el descans de la ciutadania perquè “l’espai públic és de tots”. Mentre, el PP prorroga l’ampliació dels horaris de terrasses de forma injustificada, arbitrària i sense consensLa coalició MÉS per Palma a l’Ajuntament de Palma ha presentat una proposició que serà debatuda en el ple d’aquest mes d’abril, previst per al dia 25, per tal que l’equip de govern tramiti una modificació de la normativa actual per tal d’evitar la concentració d’establiments com bars, cafeteries i restaurants arreu de Palma.

 

La regidora ecosobiranista Marisol Fernández ha explicat avui en roda de premsa que la proposta va encaminada a limitar la distancia mínima que ha d’existir entre dos establiments d’aquest tipus entre sí. Això amb l’objectiu d’intentar controlar l’excessiva concentració de locals d’oci a determinades zones de Palma com són eixos cívics, places, carrers peatonals, o el Centre Històric.

 

“Des de l’oposició ens veiem en l’obligació de defensar el dret al descans dels veïns i veïnes de Palma ja que l’equip de govern del PP no el defensa. Han demostrat reiteradament que gestionen en benefici dels interessos privats dels empresaris i obliden que el turisme i l’activitat comercial ha de conviure amb els ciutadans de Palma”.

 

Fernández alerta que si no s’actua ara, es poden generar conflictes de convivència important que seran molt costosos i complexos de solucionar. MÉS per Palma denuncia que el PP de Cort no valora que l’espai públic és un espai de convivència i de relació entre els ciutadans i l’activitat econòmica, i fa prevaldre els interessos dels privats per damunt dels dels ciutadans.

 

“Volem una ciutat mediterrània, amb vida al carrer, però això no ha de ser incompatible amb el dret al descans dels veïnats”, afegeix la regidora.

 

Ampliació arbitrària dels horaris de les terrasses

 

A més, Marisol Fernández alerta que el PP ha prorrogat l’ampliació que es va fer l’any passat durant la temporada turística de forma injustificada, sense fer la seva feina, que era fer els plans zonals, i ignorant la participació dels afectats, entitats i associacions representatives de la zona.

 

“El PP no respecta els ciutadans, rebutja la participació democràtica i governa per beneficiar els interessos d’uns pocs privats. Així ho demostra un cop més amb la no regulació d’un tema tan important com és el descans dels veïns”. Marisol Fernández recorda que l’any passat es va aprovar una ampliació dels horaris de les terrasses fins a la 1:00 hores de forma temporal i excepcional davant la urgència de la proximitat de la temporada turística.

 

Ara bé, un any més tard, aquesta excepcionalitat es torna permanent i estable sense que l’informe que ho avala aporti cap justificació. Aquesta situació es produeix perquè l’equip de govern del PP a Cort ha ignorat voluntàriament la tramitació d’aquest assumpte a través dels procediments reglamentats. És a dir, el PP hauria d’haver convocat la Comissió de Seguiment de l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública, creada el gener de 2013, per tal que en el marc d’aquesta comissió, on hi participen associacions empresarials, veïnals i representants municipals, s’hagués elaborat el Pla Zonal corresponent.

 

Els plans zonals són l’eina que serveix per regular qualsevol modificació dels horaris de les terrasses en relació a que preveu la pròpia ordenança. “Però el PP opta per una altra via: es bota tota la tramitació, i prorroga una decisió arbitraria, mentre segueix ignorant i menystenint els ciutadans de Palma”.

 

“Copy&Paste”

 

L’informe aprovat en Junta de Govern ahir mateix és bàsicament un “copy&paste” de que va servir l’any passat per aprovar l’ampliació dels horaris. Però va més enllà. Afegeix un apartat sobre “Postura del sector y del tejido empresarial” en el qual s’esmenta un suposat consens amb les associacions de referència del sector. “Quines? Quan s’han reunit? En què es basa aquest consens? Aquestes són les formes de gestió del PP? És vergonyós i insultant”.

 

A més, en aquest document aporta una reflexió que és digna de menció i és que el propi informe reconeix que manca una valoració de les qüestions relatives a les queixes dels veïnats o resident perquè no són competència de turisme. Precisament la Comissió de Seguiment es va crear amb aquest objectiu.

 

Per tot això, MÉS per Palma demana explicacions al regidor de Turisme per aquest informe copiat i mancat de qualsevol justificació que permeti la pròrroga. Però també demanarem explicacions a la Regidoria de Funció Pública i Govern Interior per la manca d’acció respecte aquesta qüestió.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: