"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/04/2013

MÉS per Palma demana la declaració d’una moratòria de noves grans superfícies comercials

MÉS per Palma denuncia que Isern està impulsant l’obertura de més de 260.000 m2 de superfície comercial nova a Ciutat. Això generarà una situació de sobreoferta comercial provocant el tancament de molts petits comerços.Per evitar això, Antoni Verger exigeix que es declari una moratòria en l’atorgament de noves llicències fins que finalitzi el procés de revisió del PGOU actualment en tramitació

 

La coalició ecosobiranista a l’Ajuntament de Palma presentarà una moció al ple de la institució municipal que se celebrarà el proper dia 25 d’abril per tal d’aturar la concessió de noves llicències per a la construcció de grans centres comercials a Ciutat.

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, assegura que la ciutat no podrà assumir els 164.132 m2 de l’ampliació comercial de Coll d'en Rabassa ni els 92.000 m2 que es preveuen a Ses Fontanelles, i que actualment s’estan tramitant per part de l’Ajuntament. En total, 260.132 m2 de superfície comercial nova que el portaveu ecosobiranista qualifica de “aberració injustificada”.

“Palma no podrà assumir aquesta sobreoferta comercial. Especialment ara què els nivells de consum estan en cotes molt baixes. La gent no té doblers per seguir comprant però Isern aposta per augmentar de manera desorbitada l’oferta comercial. És totalment il·lògic i irracional”.

A més, Verger alerta que si es creen més superfícies comercials els efectes seran devastadors per als petits i mitjans comerços, tant de la zona de Can Pastilla i Platja de Palma, com per als de la ciutat en general. “Amb la política que afavoreix les grans superfícies comercials, Isern està forçant el tancament de moltes pimes i enviarà molta de gent a les llistes de l’atur”.

Per tot això, MÉS per Palma presenta aquesta proposició per tal que el ple de l’Ajuntament declari una moratòria en la concessió de noves llicències mentre es tramiti l’actual revisió del PGOU de Palma, on haurà de quedar limitat el sòl destinat a grans superfícies comercials establert al PGOU actualment vigent, el qual s’ha demostrat excessiu.


Documents

Proposició a Cort relativa a les grans superfícies comercials (405 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: