"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/04/2013

El Grup MÉS demanarà responsabilitats pels acomiadaments nuls després que el Govern reconegui l’error

Demanen la compareixença urgent del conseller de Presidència per retre comptes davant del Parlament d’un error que pot costar 40 milions d’€ a les arques públiquesDes del Grup Parlamentari MÉS s'ha denunciat reiterades vegades que l'actuació del Govern quant a la gestió del personal en la reestructuració del sector públic instrumental -que afecta a unes 800 persones- havia estat negligent, i s'havien acomiadat a quasi més de 300 persones en situació laboral d'indefinit no fix, sense negociació i sense respectar els seus drets laboral.

 

Els tribunals de justícia ja han resolt varis dels recursos presentats arran dels esmentats acomiadaments, donant la raó al treballadors i obligant al Govern a pagar el salari de tramitació i la readmissió al lloc de treball d'origen.

 

"El Govern ha decidit emperò recórrer aquestes sentències, tot i que açò no l'allibera de l'obligació de readmetre a tots els treballadors indefinits no fix amb sentència de nul·litat. La decisió del Govern el que fa és desplaçar al proper Govern el cost d'una més que probable sentència del Tribunal Superior de Justícia favorable als treballadors, que podria suposar un cost final de més de 40 milions d'euros, comptant el salari de tramitació, el salari durant els anys d'espera de la sentència i la indemnització per executar l'amortització ajustada a llei. Una despesa que s'hagués pogut evitar de fer-se les coses d'una altra forma. Quina?", exposa el diputat Nel Martí.

 

"El Govern hauria d'haver presentat una organització completa i interconnectada del sector públic instrumental, amb la corresponent descripció dels llocs de feina, i amb les places susceptibles de ser amortitzades. Fet açò calia iniciar un procés de negociació incorporant la mobilitat, la jubilació, extincions voluntàries dels contractes, etc., i un calendari d'aplicació", defensa Martí.

 

Però el més curiós és que tot i que el Govern recorre les sentències, afirmant que va actuar correctament, ara actua de forma diferent a com ho havia d'haver fet. Abans de les sentències el Govern amortitzava llocs de treballs sense cap negociació ni indemnització ni preavís (Ibanat, Espais de Natura, IDI, primers acomiadaments a Semilla,...), ara en canvi, en casos idèntics -treballadors indefinits no fix- ha justificat l'acomiadament “per causes econòmiques”. D'aquesta forma, amb el canvi de criteri, el Govern admet “de facto” que ho va fer malament. I admet també que les conseqüències econòmiques d'aquest “error” polític poden ser gravíssimes.

 

Adjuntam escrit dels darrers acomiadaments (que afecta a 8 treballadors de SEMILLA) per constatar aquest canvi de criteri.

 

El Grup Parlamentari MÉS ha demanat la compareixença urgent del conseller de Presidència, Sr. Gómez, i exigirà responsabilitats polítiques per les gravíssimes conseqüències que se'n derivaran d'aquesta actuació negligent, que vulnera els drets dels treballadors i treballadores afectats.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: