"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/04/2013

Antoni Verger: “Son Espases, una altra de les herències nefastes i enverinades del PP”

Després de la Sentència del Tribunal Suprem que declara il·legal la modificació del PGOU que va permetre l’aberració de Son Espases, MÉS per Palma exigeix al PP que assumeixi les responsabilitats polítiques de la nefasta tramitació urbanística a l’Ajuntament de Palma i al Govern de les Illes Balears, en mans pel PP, i que varen provocar l’adjudicació de les obres sense ni tan sols haver-se exposat el projecte a una avaluació ambiental estratègicaLa coalició ecosobiranista a l’Ajuntament de Palma denuncia que els problemes derivats de la nefasta ubicació de l’hospital de referència a Son Espases, els seus costos insostenibles, la privatització de serveis i la destrossa ambiental i patrimonial són conseqüència d’una tramitació urbanística irregular que va permetre l’adjudicació de les obres durant el govern PP. Son Espases, juntament amb el Palma Arena, el Metro, les autopistes o el Palau de Congressos, és una de les pitjors herències de l’era Jaume Matas i del PP.

 

En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Palma afirma que si ara el Tribunal Suprem ha anul·lat la modificació del Pla General, que permetia la ubicació de l’hospital de referència de les Illes Balears, és únicament responsabilitat del PP i els dirigents “populars” que la van tramitar en aquell moment. És a dir l’ex-batlessa de Palma Catalina Cirer, l’ex-president Jaume Matas, Rodrigo de Santos, Aina Castillo, Mabel Cabrer, etcètera. Alguns d’ells encara exerceixen càrrecs polítics als governs actuals del PP sense assumir cap responsabilitat després de conèixer-se la Sentència del Tribunal Suprem.    

 

D’altra banda, les acusacions llençades per part del portaveu del govern municipal Julio Martínez per tal de culpabilitzar el Govern del Pacte només és un intent per desviar l’atenció dels vertaders responsables d’aquest desgavell administratiu, és a dir, els gestors públics del PP que governaven a l’Ajuntament i al Govern quan s’adjudicaren les obres de Son Espases.

 

El govern del pacte que va començar la legislatura el juliol de 2007 ja es va trobar unes obres adjudicades i la necessitat d’afrontar indemnitzacions de més de 50 milions d’euros, i un retard d’anys en l’objectiu de tenir unes instal·lacions hospitalàries renovades, cosa que posava molt difícil el poder fer marxa enrere el projecte de Son Espases. També es recorda des de MÉS per Palma que el Bloc mai va votar a favor de seguir endavant les obres de Son Espases, una decisió que va prendre en exclusiva la Conselleria de Salut gestionada pel PSOE, i el President Antich, contra el criteri i l’opinió manifestada públicament pel Bloc.

 

El Bloc sempre va defensar que la millor opció era fer marxa enrere el projecte i assumir les indemnitzacions i el retard en la renovació de les infraestructures sanitàries. Un criteri que amb el pas dels anys s’ha vist clarament corroborada pels fets, un d’ells la Sentència del Tribunal Suprem de la setmana passada. 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: