"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/04/2013

GOB i PSM-Entesa celebren l'èxit de la lluita social ecologista de ses Covetes

Després de més quasi 20 anys de litigi i gràcies a la implicació, suport i constància de moltes persones i col·lectius, comença la demolició dels apartaments il·legals devora es TrencMembres del GOB i del PSM-Entesa s'han unit aquest dimecres per celebrar conjuntament el punt i final de la lluita de ses Covetes amb l'inici de la demolició. Conjuntament volen recordar les persones i col·lectius que varen fer costat a aquesta lluita social ecologista que s'ha convertit en un referent de mobilització social per a la protecció pel territori.

 

Després de més de 18 anys arriba el punt i final

 

A pesar que la llicència era del 1992, les obres no començaren fins el 1994. En poc temps va canviar radicalment la fesomia de ses Covetes.  Es tractava de construir de 13 blocs d’edificis (68 apartaments en total)  situats just damunt la platja d’es Trenc, a primera línia de la mar.

 

Davant les nombroses irregularitats del projecte i del seu elevat impacte ambiental i paisatgístic, el GOB i el PSM començaren accions jurídiques i ciutadanes per aturar aquesta barbaritat. El mes d’abril de 1995 les obres s’aturaren per resolució dels tribunals.

 

Aleshores havia començat una dura batalla jurídica entre el Consistori de Campos i una empresa immobiliària per una banda, i el GOB i el PSM per l’altra.

 

Prop de 20 resolucions judicials

 

Del 1995 ençà són prop de 20 les resolucions judicials que afecten a ses Covetes, gairebé totes en el mateix sentit, que confirmen la il·legalitat dels apartaments i la protecció estricta de la zona.

 

Entre les nombroses resolucions judicials cal destacar:

- La suspensió de les obres decretades pel TSJB l’any 1995.

- Les sentències de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem que ratifiquen la servitud de protecció de 100 m d’amplada a la zona de ses Covetes.

- Les sentències del TSJB i del TS que anul·len la llicència d’obres dels apartaments.

 

Satisfacció i agraïments

 

Ara estam tots de celebració pel que suposa l'inici de la fi d'aquest llarg conflicte. Volem manifestar el nostre agraïment a totes les persones que al seu dia varen aportar doblers per poder fer front a l’aval bancari per aturar les obres.

 

També volem deixar constància del fet substancial que ha permès arribar fins aquí i ha estat la tasca extraordinària duita a termes pels nostres missers. La seva competència i la seva constància han estat claus.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: