"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/04/2013

El Parlament insta Urdangarín a tornar els doblers públics defraudats, a proposta del Grup MÉS

Per contra, el PP defensa que el gendre del rei, implicat en greus afers de corrupció, pugui continuar utilitzant quan vulgui el títol de “Duque de Palma de Mallorca”El Parlament de les Illes Balears ha aprovat parcialment una proposició no de llei del Grup Parlamentari MÉS en què insta Iñaki Urdangarín “a retornar els doblers públics presumptament defraudats si finalment es demostra judicialment la manca de justificació de les despeses dels fets investigats”. Aquest punt ha estat transaccionat amb aportacions de la resta de grups i ha estat aprovat per unanimitat.

 

Per contra, el PP ha rebutjat un altre punt en què el Grup MÉS pretenia instar el Govern espanyol “a realitzar totes les gestions necessàries per tal que al sr. Iñaki Urdangarin li sigui retirat l’ús del títol de Duque de Palma de Mallorca”. Així, el PP defensa que el gendre del rei, que està implicat en greus afers de corrupció, pugui continuar utilitzant quan vulgui el títol nobiliari amb la referència a la capital mallorquina.

 

La diputada Fina Santiago ha explicat que és factible retirar el títol de Duque de Palma a Iñaki Urdangarín, cosa que es pot fer de dues maneres. En primer lloc, derogant el decret que creava el títol, la qual cosa afectaria també a la seva dona, la Infanta Cristina. En segon lloc, es poden aprovar les modificacions legals necessàries per impedir a Urdangarín que utilitzi el títol nobiliari de la seva dona.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: