"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2013

El Grup MÉS vol que Aguiló comparegui al Parlament per explicar el CPFF i debatre l’estratègia sobre finançament

Mascaró: “És vital flexibilitzar l’objectiu de dèficit i aconseguir un finançament que sigui just per les Illes Balears. No podem arribar a 2014 amb la situació actual”El Grup Parlamentari MÉS ha sol·licitat la compareixença del vicepresident econòmic Josep Ignasi Aguiló al Parlament, per tal d’explicar les conclusions del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebra avui a Madrid, i per tal de debatre l’estratègia del Govern de cara a la possibilitat d’aconseguir un nou sistema de finançament que sigui just amb les Illes Balears.

 

La diputada Joana Lluïsa Mascaró remarca que en aquests moments s’estan posant damunt la taula dues qüestions que són “de vital importància” per les nostres illes: la flexibilització dels objectius de dèficit per les Illes Balears i per a les Comunitats Autònomes en general, i el sistema de finançament autonòmic.

 

Mascaró reitera que l’actual sistema “és injust amb les Illes Balears, perquè, tot i que som de les comunitats que més hi contribuïm, el sistema ofega els nostres serveis públics, els nostres sectors privats i, al capdavall, l’economia de les famílies del nostre país”.

 

A més, considera “urgent” aclarir l’objectiu de dèficit: “de cap de les maneres podem arribar als pressuposts de 2014 amb un objectiu de dèficit per a l’any que ve del 0,1%, que seria letal per a la nostra economia. I manco encara si l’Estat manté l’incompliment reiterat dels seus compromisos amb les Illes Balears i no canvia el sistema de finançament”.

 

La diputada del Grup MÉS explica que “aquests temes són d’una importància estratègica, i requereixen d’un debat i d’un consens necessaris de tots els actors polítics, socials i institucionals del nostre país”, per la qual cosa “el Parlament hi ha d’estar implicat, i el Govern ha de debatre aquestes qüestions amb tots els grups parlamentaris”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: