"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 19/03/2013

El Grup MÉS presenta esmenes a la totalitat als imposts del PP i hi proposa alternatives per recaptar 50 milions més

Proposen suprimir l’impost que grava els envasos, recuperar l’impost ambiental i substituir l’impost sobre vehicles de lloguer per un impost d’estades turístiques: “propostes que no escuren les butxaques dels ciutadans i suposen més ingressos”El Grup Parlamentari MÉS ha presentat esmenes a la totalitat de devolució dels projectes de llei del Govern per crear els nous imposts sobre els envasos, per gravar els vehicles de lloguer i les grans superfícies. El portaveu Biel Barceló i la diputada Joana Lluïsa Mascaró han explicat que els imposts aprovats pel Govern del PP “són injusts, no compleixen el principi de progressivitat, només pretenen escurar les butxaques dels ciutadans i ens enfonsaran econòmicament encara més”.

 

Mascaró ha explicat que el grup d’esquerres i sobiranista també hi presentarà esmenes parcials per al debat, ja que previsiblement la majoria parlamentària del PP rebutjarà les esmenes a la totalitat. En les esmenes parcials el Grup MÉS proposa diferents alternatives, que en conjunt permetrien recaptar 108 milions d’euros (50 milions més que la proposta del Govern). Aquestes alternatives “no afecten a les butxaques dels ciutadans de les Illes Balears i suposen molts més ingressos per a les arques públiques”.

 

Les mesures proposades pels ecosobiranistes inclouen substituir l’impost als vehicles de lloguer per un impost d’estades turístiques: “si feim pagar als turistes, és millor que paguin una mica manco, però que paguin tots i no només els usuaris de vehicles de lloguer”. L’impost d’estades turístiques permetria recaptar com a mínim 70 milions, front als 15 milions que s’aconseguirien amb l’impost als cotxes de lloguer.

 

També proposen suprimir l’impost d’envasos, ja que segons Indústries de Mallorca suposaria un cost mitjà de 153€ anuals a les famílies d’aquest país. I, en paral·lel, proposen recuperar l’impost ambiental que gravaria l’activitat de grans empreses contaminants.

 

Pel que fa a l’impost a les grans superfícies, des del Grup MÉS proposen que els doblers recaptats es destinin a l’elaboració de plans de dinamització i modernització del comerç urbà (un 50%) i a la millora de l’entorn mediambiental i el territori (l’altre 50%).

 

D’altra banda, el grup d’esquerres i sobiranista proposa derogar la taxa per pagar per visitar espais naturals, ja que “no té cap sentit, perquè els ciutadans ja paguen amb els seus imposts uns espais públics i el seu manteniment”.

 

Mascaró ha afirmat que “el PP no està legitimat per aprovar nous imposts, i com a mínim està obligat a fer un acte de contrició”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: