"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 14/03/2013

M脡S per Palma proposa que Cort s鈥檃dhereixi a la Xarxa de Municipis per l鈥橧nstitut Ramon Llull

Antoni Noguera presenta una proposici贸 al ple de l鈥橝juntament de Palma perqu猫 Ciutat participi en aquesta eina de col路laboraci贸 de les entitats locals amb la Fundaci贸 Ramon Llull en el foment i la promoci贸 de l鈥檈nsenyament del catal脿, i difusi贸 exterior de la cultura, llengua i la literatura catalanesEl regidor de la coalició MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha presentat una proposició que es debatrà demà en comissió informativa i el proper dijous en sessió plenària amb l’objectiu que l’Ajuntament de Palma s’adhereixi a l’òrgan fundacional de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull.

 

Cal recordar que aquesta xarxa s’ha creat recentment arran de la decisió del PP perquè el Govern de les Illes Balears abandonàs el Consorci Institut Ramon Llull, així com l’incompliment de les obligacions econòmiques amb l’Espai Mallorca de Barcelona que suposava la finestra directa de promoció i difusió de la cultura de les Illes Balears a Catalunya.

 

Per tot això, un grup de municipis d’arreu de les illes ha constituït recentment aquesta xarxa per convertir-se en l’instrument de col·laboració i participació de les entitats locals dins la Federació Ramon Llull. Tot amb l’objectiu de poder continuar formant part de la tasca de divulgació i promoció de la cultura, la llengua, el pensament i la investigació catalanes tant dins com fora dels territoris de parla catalana.

 

De moment ja són 14 els municipis de Mallorca que han aprovat mocions per tal d’incorporar-se a la Xarxa Ramon Llull: Santa Maria del Camí, Esporles, Petra, Algaida, Capdepera, Formentera, Pollença, Manacor, Artà, Santa Margalida, Sencelles, Sant Joan, Sineu i Ses Salines. I estan pendents de votació a Santa Eulàlia del Riu, Eivissa, Vilafranca de Bonany, Alaior, Porreres i Sant Llorenç, sense oblidar Palma.

 

Es tracta de mocions que han estat promogudes arreu majoritàriament tant per part del PSM-Entesa com en nom de la coalició MÉS per Mallorca. Ara confiem que Palma s’hi sumi també en un acte de responsabilitat cap a la terra, la cultura i la llengua pròpies.

 

Documents

(361 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: