"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/03/2013

MÉS per Palma vol que Cort cedeixi terrenys per ser cultivats per entitats

La regidora Marisol Fernández presenta una moció al Ple de l’Ajuntament per facilitar la feina a entitats com l’Associació “Cultivando la Tierra Cultivas Tu Futuro” per posar en marxa els horts urbans que suposen una alternativa viable a la crisi perquè representa un sistema d’autoabastiment alimentari per a moltes persones sense recursos, a l’atur i amb ganes de fer feinaLa coalició MÉS per Palma ha registrat una moció que es discutirà el proper ple de l’Ajuntament de Palma previst per al proper 21 de març per tal que l’equip de govern cedeixi terrenys municipals per tal que entitats com “Cultivando la Tierra Cultivas Tu Futuro” puguin desenvolupar projectes d’horts urbans dins el teixit urbà de la Ciutat. 

 

La portaveu adjunta del grup municipal, Marisol Fernández, defensa aquesta moció per tal de dur endavant una doble funció social d’aquests horts urbans. Per una banda, oferir una alternativa viable i una solució per a aquelles persones que tenen dificultats econòmiques. Així aquelles persones aturades, que s’han quedat sense feina i tenen problemes per cobrir les necessitats bàsiques, puguin acudir a aquests horts urbans per treballar la terra, formar part d’un projecte amb perspectives de desenvolupament, i al mateix temps puguin tenir accés als productes que ells mateixos han cultivat.

 

L’Associació “Cultivando la Tierra Cultivas Tu Futuro” és el clar exemple d’un projecte d’hort urbà que funciona i té perspectives de millora i creixement, perquè l’hort que gestionen, situat al carrer Bisbe Maura número 38, està en marxa des de fa 10 mesos. Aquest col·lectiu de gent que l’ha posat en marxa és molt conscient que cada dia la demanda per part de persones aturades és major així como la necessitat d’accedir a productes d’alimentació bàsics per part de moltes famílies de Palma.

 

 

“Qüestió de voluntat política: es vol ajudar a les persones o no?”

 

“Acceptar aquesta proposició per donar a les persones que tenen dificultats econòmiques una solució és tan sols una qüestió de voluntat política”. En aquest sentit, Marisol Fernández confia que el PP hi estigui a favor perquè ajudarà a moltes persones a tenir una alternativa viable a la situació de dificultat econòmica, i no suposaria cap despesa per part de l’Ajuntament.

 

Amb tot, MÉS per Palma lamenta la lentitud amb que s’està desenvolupant aquest projecte iniciat el juny de 2012 i pendent de que la regidoria de Benestar Social elabori els plecs de condicions. Segons la regidora Marisol Fernández “les necessitats cada dia són més dramàtiques i hi ha persones aturades i disposades a treballar la terra per menjar. Posar en marxa un projecte d'aquestes característiques necessita temps de preparació abans de començar a recollir els fruits per tant, per tant, és urgent que l’Ajuntament de Palma doni una resposta clara i ràpida als col·lectius que estan demanat solars públics per desenvolupar horts urbans”.

New layer...
New layer...

Documents

Proposició relativa als Horts Urbans (361 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: