"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/02/2013

MÉS demana al PP que prioritzi l’alimentació dels nins i nines i pagui les subvencions dels menjadors escolars

La coalició ecosobiranista insta al Govern a solucionar el greu problema dels menjadors i normalitzi el pagament de les ajudes ja que posa en perill els drets bàsics dels nins i nines de les famílies amb dificultats econòmiquesLa coalició MÉS a l’Ajuntament de Palma i al Parlament de les Illes Balears coordinen una demanda bàsica que afecta a centenars de nins i famílies que no poden pagar per avançat els doblers que costa el servei de menjador dels centres educatius públics.

 

És per això, que els grups institucionals de MÉS han presentat una proposició a Cort que es debatrà demà en el ple de Palma, i també una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament, per tal de solucionar el greu problema generat pel Govern en els menjadors escolars arran de l’incompliment del pagament de els subvencions dels menjadors dins el termini normalitzat.

 

“Molts nins no poden assistir als menjadors perquè les famílies no poden fer front al pagament per avançat del servei de menjador degut a les dificultats econòmiques que travessen moltes famílies arreu de les illes, però sobretot a Palma”. Antoni Noguera, regidor de MÉS per Palma, assegura que és una de les conseqüències directes de l’actual crisi econòmica i un problema molt greu que pateixen moltes famílies de Palma.

 

La coalició ecosobiranista MÉS recorda que la FAPA ja ha denunciat que les famílies estan en situacions extremes i que hi ha nins que “o queden a menjador o malmengen”. En aquest sentit, la davallada d’usuaris dels menjadors provoca que n’hi hagi alguns que estiguin a punt de tancar perquè no són rendibles. Aquest fet provoca que les famílies que compten amb els menjadors com a eina social eficaç per fomentar la igualtat i facilitar la conciliació laboral i familiar es veuen greument perjudicades.

 

“Els responsables del Govern no poder mirar cap a una altra banda, han de prioritzar l’alimentació dels nins i nines de les nostres escoles públiques i ajudar a les famílies”. Noguera defensa una proposició i el grup parlamentari MÉS farà el mateix al Parlament per tal que el Govern normalitzi la tramitació de les subvencions dels menjadors escolars, pagui les ajudes concedides per al curs 2010/11 i 2011/12 i convoqui amb celeritat les corresponents al curs escolar actual i les del curs 2013/14.


Documents

Proposició relativa a les ajudes dels menjadors escolars (403 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: