"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/02/2013

Antoni Verger (MÉS per Palma): “Per sols 5 milions d’euros podem recuperar l’espai per la ciutat i deixar de malgastar doblers públics en el Palau de Congressos”

La coalició alerta que l’informe sobre els costos de demolició presentat pel PP de Cort és trampós perquè ha inflat les xifres per tal de justificar que l’Ajuntament de Palma segueixi invertint doblers públics en el “monstre del Palau”MÉS per Palma ha estudiat l’informe que el tinent de batle de Turisme de Cort, Álvaro Gijón, ha presentat avui sobre els costos de demolició del conjunt del Palau de Congressos i l’hotel annex i conclou que les xifres estan inflades per justificar que costa el mateix continuar amb les obres que demolir aquesta mega infraestructura i recuperar l’espai per la ciutat.

 

El portaveu de la coalició ecosobiranista, Antoni Verger, assegura que “l’estudi és trampós i pretén enganyar l’opinió pública inflant les xifres per fer creure que el cost de demolició anunciat d’uns 30 milions d’euros és el mateix que costa seguir endavant amb les obres per finalitzar el Palau i l’hotel”.

 

En detall, cal explicar que aquest estudi inclou la demolició de l’hotel quan en realitat no seria necessari que fos esbucat ja que aquesta infraestructura sí podria tenir un ús, com per exemple per a habitatges socials o com a ús hoteler. “No s’hauria d’esbucar”, assegura Verger.

 

D’altra banda, Antoni Verger considera una exageració les xifres calculades en aquest estudi que preveuen un cost de les obres de demolició de gairebé 8 milions d’euros, 14 per al lucre cessant i els hipotètics danys i perjudicis i fins a 667.000 euros per dirigir les obres de demolició.

 

A més, no s’inclouen els ingressos que sí es podrien obtenir del reciclatge i la venda del material, principalment l’acer (unes 4.000 tones), de l’estructura del Palau de Congressos.

 

Si hi restam aquests aspectes al càlcul fet pel PP, podem arribar a la xifra aproximada de 5 milions d’euros que realment és el que costaria demolir el Palau de Congressos i recuperar l’espai per la ciutat. Aquesta ha estat una de les propostes que ha defensat la coalició per evitar que el “monstre del Palau” segueixi engolint doblers públics. 

 

“Hem de recuperar aquest espai públic per a Ciutat i per a tots els ciutadans i aturar la sagnia de doblers públics que van a parar a un palau que no té cap garantia de ser viable econòmicament”.

 

En aquest sentit, Verger afirma amb preocupació que si el PP segueix amb aquesta fugida a cegues cap a endavant provoca una situació ruïnosa, ja què els palmesans hauran d’invertir 30 milions d’euros públics més i un cop finalitzat el Palau aquest serà deficitari per a les arques públiques. Perquè així ho demostren les xifres de gairebé tots els palaus de congressos de l’estat espanyol:  gairebé tots tenen déficit d’explotació, és a gasten més del que ingressen i perden doblers.

 

Per contra, la proposta de MÉS per Palma permetria sufragar els 35 milions d’euros que es deuen a Acciona per les obres ja executades amb la venda de l’hotel, però amb la condició indispensable de demolir el Palau de Congressos per 5 milions d’euros. “És la única manera d’aturar la sagnia de doblers públics”, conclou Verger.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: