"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/02/2013

MÉS per Mallorca denuncia que el pressupost del Consell per al 2013 destruirà més ocupació i agreujarà la crisi econòmica

La coalició ecosobiranista al Consell de Mallorca alerta que aquests comptes donen l'esquena completament als ajuntaments de l'illa ja que hi ha un 35% menys de doblers per a Cooperació Local, i demostren nul interès per la cultura, mentre es pagaran més de 30 milions d'euros als bancsMÉS per Mallorca al Consell insular considera que els pressupostos per al 2013 que ha presentat la presidenta de la institució durà a molts ajuntaments i a la pròpia institució al col·lapse. Principalment perquè baixen de forma molt important les inversions, un fet que repercutirà en una major destrucció de llocs de feina i de retruc a agreujar les conseqüències de la crisi econòmica.

 

La coalició ecosobiranista posa en manifest el fracàs que suposa que el Consell de Mallorca no hagi aconseguit rebre ni un euro per part del Govern. El portaveu de grup de consellers MÉS per Mallorca, Joan Font, assegura que amb un pressupost de 306 milions d'euros, el deute del Govern del passat 2012 és superior a dos terços del total previst per a aquest any 2013. “Un fet que ens porta directament al col·lapse”.

 

És un pressupost fet d'esquena als ajuntaments de l'illa ja que pràcticament es suprimeix el pressupost del Pla d'Obres i Serveis (POS) i les subvencions per a activitats culturals. Concretament, destacar que l'àrea de Cooperació Local disposarà per al 2013 de 7,4 milions d'euros el que suposa una reducció del 35% dels seu pressupost respecte l'any passat.

 

D'altra banda, Joan Font posa de relleu la manca de sensibilitat absoluta mostrada pel PP del Consell insular vers la cultura ja que els comptes preveuen mantenir les subvencions per a l'esport base, les associacions de tercera edat i la Federació de Caça, mentre el pressupost de Cultura es redueix en 2,2 milions d'euros. “Això demostra el nul interès de na Maria Salom vers la cultura”. Això, passa mentre preveu pagar als bancs 30,4 milions d'euros en concepte d'amortitzacions i interessos.

 

La coalició, però, valora positivament el manteniment de l'aportació a la Fundació Teatre Principal i l'esforç en la partida de Serveis Socials, però “tenim dubtes molt seriosos que aquesta previsió sigui realment suficient”.

 

Finalment, Joan Font manifesta la seva indignació davant la manca de respecte absoluta que ha demostrat la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, al presentar els comptes públicament a través dels mitjans de comunicació sense haver-los presentat als grups de l'oposició. “És una manca de respecte total cap a una part de la ciutadania que no l'ha votada. El fet de tenir majoria absoluta no li dóna dret a despreciar l'opisició d'aquesta manera”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: