"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/02/2013

La reforma de l'Administració Local és un atac frontal al municipalisme i a l'autonomia dels ajuntaments

La coalició MÉS rebutja el projecte de reforma que ahir va aprovar el Consell de Ministres espanyol perquè va en contra dels fonaments de la democràcia: suposa la intervenció total dels ajuntaments per part de l'Estat, afavoreix la corrupció i beneficia el bipartidisme



MÉS per Mallorca valora la reforma de la llei d'Administració Local que va iniciar el seu tràmit ahir és un complet despropòsit pel contingut de les seves propostes de reforma però sobretot perquè forma part d'una estratègia del PP que pretén tapar els escàndols dels sobresous del seu partit proposant la limitació dels sous del batles.

 

La coalició ecosobiranista no està d'acord en la limitació de les dedicacions exclusives dels regidors electes mentre es permet la contractació d'assessors, evidentment no electes. “Això sí que s'hauria de limitar. S'hauria de prohibir la contractació a dir dels assessors dels ajuntaments”, assegura Joan Font, portaveu de MÉS per Mallorca al Consell insular.

 

En aquest sentit, Joan Font posa en valor la feina importantíssima dels batles i que per tant mereix un reconeixement que s'hi correspongui, per això defensa que “els batles amb dedicació exclusiva al seu càrrec han de tenir un sou digne”. Així mateix, les Mancomunitats que funcionen bé i donen serveis més econòmics s'han de poder mantenir i no eliminar perquè són, després dels ajuntaments, la primera instància de l'administració amb la que compten els ciutadans.

 

Amb tot, la coalició MÉS per Mallorca està d'acord en què les competències en Sanitat i Educació passin a ser de les Comunitats Autònomes sempre que aquestes ofereixin un servei gratuït i de qualitat. Si aquestes condicions no es garanteixen, és necessari replantejar la necessitat de centralitzar aquests serveis que són de primer ordre per a les persones.

 

La limitació dels sous tan sols pretén tapar l'escàndol dels sobresous del PP”. Joan Font, a més, afegeix que amb aquesta reforma el govern espanyol suposarà que sol les persones “riques i els funcionaris” podran dedicar-se a la política municipal, perquè cap bon professional voldrà fer-ho si no està adequadament valorat, també econòmicament.

 

En definitiva, la coalició MÉS per Mallorca assegura que aquesta reforma és un atac frontal al municipalisme i a l'autonomia local i va en contra dels fonaments de la democràcia. La reforma suposa un augment espectacular del poder dels partits grans que solen comandar als Consells, autonomies i el govern de l'estat per tal d'afavorir el bipartidisme i en perjudici de la resta de partits minoritaris.

 

Suposa també un control absolut de l'Estat sobre els ajuntaments que, a la pràctica, estaran intervingut econòmicament i democràticament. A més, aquesta reforma no resol el dèficit històric del finançament local, ja que hauria de preveure una llei específica de finançament local que revertís els recursos estalviats en el finançament de les competències pròpies que des de sempre han estat mal finançades.






      

 

 










PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: