PSM-IV-ExM i Més per Menorca presenta al·legacions a la Llei de SÃmbols per considerar que promou la censura i coarta la llibertat d'expressió
El grup parlamentari demana la seva retirada i defensa que ja hi ha legislació vigent que és suficient i efectiva. Aixà rebutja que el PP perdi el temps en elaborar una regulació innecessà ria, censuradora, pròpia de la dictadura franquista i que no respon a la realitat identità ria de les Balears, i dediqui els seus esforços a garantir una educació de qualitat
El grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca ha registrat aquest divendres les al·legacions a l'avantprojecte de la Llei de Símbols amb l'objectiu de posar en evidència que es tracta d'una regulació innecessària, que menysprea els símbols diferencials de cada illa, no respon a la realitat identitària de Balears i té per objectiu principal limitar i censurar l'ús dels símbols institucionals i coartar la llibertat d'expressió.
El diputat Nel Martí afirma que es tracta d'un llei “que recorda a la dictadura franquista”, quan les expressions a favor de la catalanitat i especialment a favor e l'escola en català eren perseguides de forma acarnissada per l'autoritat governativa. “La dels Govern de Bosch és la versió actual d'aquella època pre-moderna i pre-democràtica, i suposa un viatge 40 anys enrere”.
Així mateix, considera que la Llei de Símbols junt amb la Llei reguladora de la convivència escolar i de l'autoritat del professorat suposa retornar a l'Estat jacobí d'encuny francès que pretenia resoldre les diferències eliminant-les o fent que fossin imperceptibles.
Concretament, la coalició ecosobiranista al·lega que
- la legislació actual de les Illes Balears en referència als símbols oficials és suficient, per tant aquesta no aporta res de nou en quant a la preeminència de la bandera espanyola i no millora l'estatus dels símbols propis de la comunitat i de cada illa.
-
Precisament en aquest darrer sentit, PSM-IV-ExM i Més per Menorca denuncia que aquest avantprojecte menysprea els símbols diferencials de cada illa, tal i com preveu l'article 5 dedicat a l'àmbit educatiu, on enuncia que “altres símbols” que no siguin els d'Espanya o Balears hauran de requerir autorització prèvia.
-
És per això, que denuncia que no respon a la realitat identitària de les Illes Balears, ja que no incorpora la senyera de les quatre barres com a símbol tradicional i representatiu de la llengua i cultura catalanes pròpies també d'aquesta terra.
- Però, especialment és un projecte de llei que s'amaga darrera la regulació dels símbols institucionals per promoure la censura i coartar la llibertat d'expressió.
|