"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/11/2012

PSM-IV-ExM i Més per Menorca reclama solucions al Govern davant la reestructuració d'Iberia que posa en perill 1.000 llocs de feina a les illes

El grup parlamentari ha presentat una proposa urgent per tractar el tema en comissió permanent i en la ponència parlamentaria del transport aeri per tal de preveure l'afectació als treballadors i conèixer els detalls del pla de reestructuració de la companyia 

A més, la coalició reclama la retirada de la tarifa abusiva establerta per als aparcaments dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa i exigeix la posada en marxa de la gestió aeroportuària amb la participació activa de les institucions de les illesEl grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca denuncia la passivitat absoluta mostrada pel Govern davant dos situacions problemàtiques molt greus. D'una banda, l'atropellament dels ciutadans per fer pagar als aeroports de les illes, i de l'altra, l'amenaça del pla de reestructuració de la plantilla d'Iberia que posa en perill la continuïtat de 1.000 treballadors de les illes.


En primer lloc, AENA ha adoptat una decisió abusiva contra les famílies illenques aprovant un nou sistema tarifari per als aparcaments dels aeroports de les tres illes, deixant de permetre un estacionament gratuït de 30 minuts inicials. Davant aquest abús, el diputat Nel Martí denuncia que el Govern de les Illes Balears “no actua en favor dels ciutadans i permet aquest autèntic atropellament sense ni tan sols demanar cap explicació a Aena. Per això reclamem que es retiri la tarifa per estacionar”.

 

La decisió suposa un abús més en la cadena d’abusos contra les economies de les famílies illenques. Aquest nou sistema perjudica especialment als residents que han d’aparcar un temps breu per a recollir o acomiadar a familiars o amics. I encara té més incidència per als residents de Menorca, Eivissa i Formentera que han de viatjar regularment per raons de salut, formació o negoci. Aquesta decisió s’afegeix a unes tarifes ja abusives de per si, i a una constant amenaça de reduir i retallar la bonificació per residencia”.


A més, el diputat recorda que això es produeix en el marc d’un sistema aeroportuari centralitzat que perjudica greument l’economia productiva de les illes i el turisme, i d’un Govern que no reclama un model de cogestió aeroportuària que doni participació a les institucions de les Illes en la definició d’una estratègica al servei de l’economia i del territori del país.


Per tot això, el grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca ha registrat al Parlament una proposició no de llei que reclama retirar aquest sistema tarifari per a estacionar als aparcaments dels aeroports de les illes, instar al govern per intervenir davant AENA i el govern espanyol amb l'objectiu de tornar enrere aquest abús i recriminar la passivitat del Govern respecte aquesta actuació, així com reclamar la gestió aeroportuària dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa amb la participació activa de les institucions de les illes.Pla de reestructuració d'Iberia

Atesa la informació publicada els darrers dies en la qual s'afirma que Iberia reduirà la seva plantilla en 4.500 treballadors, 1.000 dels quals corresponen a treballadors de les illes, i la repercussió que això podria tenir en la connectivitat de Menorca i les Illes, el grup parlamentari PSM-IV-ExM i Més per Menorca ha presentat una proposta urgent per tal d'instar al Govern que comparegui en la comissió permanent i en la ponència parlamentari del transport aeri, perquè s'expliqui en detall quina és la situació, i de quina forma les Illes es poden veure afectades.


El diputat del PSM-Més per Menorca, Nel Martí, aprofita per criticar la lentitud amb la qual s'està gestionant la posada en marxa de la ponència parlamentària sobre transport aeri, creada per unanimitat de tots els grups parlamentaris.


Tant Nel Martí, com la consellera de Menorca Maite Salord, mostren la seva preocupació per la poca iniciativa dels governs tant autonòmic com insular, per anticipar els esdeveniments i evitar aquestes constants situacions d'alarma. "No és normal que un Govern s'informi de mesures d'aquesta magnitud per la premsa, que la justifiquin i responguin que estan preocupats", diu Martí.


Maite Salord recorda quina havia estat la promesa del PP en les passades eleccions, i res s'està complint. "Ens deien que amb governs del PP a Menorca, Balears i Madrid l'enteniment i la sensibilitat vers el transport aeri serien majors, i per ara l'únic que rebem són notícies de què el descompte de resident queda condicionat a la disponibilitat pressupostària, que es torna introduir el certificar de resident, que les connexions amb Barcelona queden reduïdes a les companyies de baix cost,etcètera."


Els dos representants del PSM-Més per Menorca coincideixen en el fet de què la connectivitat és fonamental perquè Menorca surti de la crisi. "Si els governs no garanteixen aquesta connectivitat, ens estan condemnant a una crisi permanent i insostenible."


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: