"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/11/2012

PSM-IV-ExM lamenta que el president Bauzá no doni la cara davant l’augment de l’atur, els pressuposts i Over

Davant les dades d’atur, critiquen que les polítiques econòmiques del PP destrueixen ocupació i accentuen l’estacionalitat i la precarietat laboralLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha criticat avui que el president José Ramón Bauzá hagi abandonat les Illes Balears per desplaçar-se a Itàlia a participar en una taula redona sobre turisme accessible, mentre avui s’han fet públiques les dades d’atur d’octubre (87.151 persones aturades, “rècord històric”), mentre demà arriben al Parlament els pressuposts generals de la CAIB per 2013 (amb una retallada de 70 milions per a salut i educació) i mentre es produeixen les primeres declaracions de dirigents del PP en el marc de la investigació judicial de la branca balear del cas Gürtel (sobre presumpte finançament il·legal del PP a través de l’empresa Over Marketing).

 

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, considera que Bauzá ha de “donar la cara davant els ciutadans”, i que “el seu lloc és al Parlament”, en compte de fugir cap a l’estranger a un acte que podia haver estat cobert pel conseller de Turisme. “Ens preocupa molt aquesta incompareixença del president en un moment tan delicat”, ha dit Barceló.

 

87.151 aturats: xifra històrica

 

D’altra banda, la diputada d’IniciativaVerds, Fina Santiago, ha comentat la “xifra històrica” de les dades d’atur del mes d’octubre, que s’ha tancat amb 87.151 persones aturades (amb un increment  mensual del 12,20% i un increment interanual del 0,26%).

 

Santiago afirma que s’ha de tenir en compte que els fixos discontinus que acaben el seu període de treball anual no són considerats  oficialment  aturats registrats. Per això, aquests  mesos de fi de temporada, tenen especial importància les dades de les afiliacions a la Seguretat Social: durant  el mes d’octubre la mitjana  és de 412.690 amb una variació negativa del  -7,29% i de 32.453 persones en termes absoluts. És, amb diferencia, la baixada intermensual més gran del conjunt de CCAA i molt per sobre de la mitjana estatal del -0,43%. La baixada interanual d’altes a la Seguretat Social és de -7.153 persones (-1,70%).

Santiago apunta que del total de contractes registrats durant aquest any 2012, el 89,30%  són temporals, la qual cosa vol dir que “la reforma laboral del PP no sols no ha aconseguit un mercat laboral més estable, sinó que ha fet créixer la incertesa per a la immensa majoria de treballadors i treballadores, amb feina o sense”.

 

Exempció del Fons de Suficiència: 670 milions per les Illes Balears

 

D’altra banda, Biel Barceló ha explicat que el grup presentarà esmenes a la PNL del PP per declarar exempta a Balears de la contribució al Fons de Suficiència (un fons clarament injust amb les nostres illes, al qual només contribueixen Madrid i Balears), la qual cosa suposaria que la CAIB disposaria de 670 milions d’euros més per a 2013.

 

Les esmenes també proposen rebutjar els Pressuposts Generals de l’Estat per a 2013 perquè incompleixen les lleis en relació a la insularitat, i insten el Govern a negociar amb l’Estat perquè els PGE compleixin la llei en aquest sentit.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: