"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/10/2012

PSM-IV-ExM presenta una iniciativa a favor del dret de decidir: “és una qüestió de democràcia i sentit comú”

Biel Barceló reclama el reconeixement del dret de decidir de les Illes Balears, manifesta la solidaritat amb el poble de Catalunya i critica la reacció antidemocràtica del Govern espanyol i del PP, que vol que consultar la ciutadania sigui delicteLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha registrat avui una proposició no de llei perquè el Parlament expressi la voluntat d’autogovern de les Illes Balears, rebutgi els intents del Govern espanyol de recentralitzar les institucions de l’Estat, reconegui el dret de decidir de les Illes Balears i respecti els moviments pacífics i democràtics d’aquells pobles, com ara Catalunya, que vulguin exercir el dret de decidir.

 

El portaveu parlamentari de la coalició mallorquinista i ecosocialista, Biel Barceló, ha criticat l’actitud recentralitzadora i espanyolitzadora del Govern espanyol del PP. “Per nosaltres avançar en la sobirania és avançar en benestar. I el PP està atacant el benestar i està atacant la sobirania dels pobles”, ha dit Barceló.

 

El portaveu del PSM-IV-ExM ha instat la resta de grups del Parlament a reconèixer el dret de decidir del poble de les Illes Balears com a realitat nacional, ha instat el Govern a desenvolupar l’Estatut per regular la celebració de consultes populars i ha exigit respecte envers aquells pobles, com ara el poble de Catalunya, que decideixin exercir el dret de decidir de manera democràtica i pacífica.

 

Barceló ha criticat la reacció “antidemocràtica” del Govern espanyol i del PP, tot esmentant les declaracions del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que va afirmar que l’interès del Govern de l’Estat és “espanyolitzar els alumnes catalans”, o de la secretària general del PP i l’expresident espanyol, María Dolores de Cospedal i José María Aznar, respectivament, que volen que consultar la ciutadania sigui delicte. El portaveu mallorquinista ha contraposat l’actitud del Govern espanyol del PP amb l’actitud del Govern britànic de David Cameron, que ha acordat amb el Govern escocès la celebració d’un referèndum d’independència l’any 2014. “El Govern britànic és democràtic, el Govern espanyol fa el ridícul”, ha dit.


Documents

PNL del grup PSM-IV-ExM a favor de l'autogovern i del dret de decidir (197 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: