"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/10/2012

El PSM dóna suport a la campanya per pagar la multa “desorbitada” de 3.000 euros al pollencí Miquel Amengual per la protesta contra Bauzá

Biel Barceló acusa la Delegació del Govern espanyol de dur a terme una “política repressiva” amb l’única voluntat “d’escalivar” el moviment de protesta contra BauzáEl secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, ha donat suport avui a la campanya engegada pels companys i amics del militant Miquel Amengual, a qui la Delegació del Govern espanyol ha imposat una multa de 3.000 euros per participar a la protesta contra el president del Govern i del PP, José Ramón Bauzá, en la seva visita al municipi el passat 22 de maig.

 

Amengual ha comparegut avui davant els mitjans, acompanyat per Biel Barceló i pel secretari local del PSM, Biel Cerdà. Han explicat que la campanya s’ha posat en marxa a través del bloc solidaritatmiquel.balearweb.net, i se li ha donat difusió a través de les xarxes socials (especialment facebook i twitter) amb l’objectiu de recaptar doblers per pagar la multa i valorar si presenten un contenciós administratiu. Tant el PSM com l’agrupació local de Pollença col·laboraran econòmicament amb la campanya.

 

Biel Barceló ha afirmat que la multa imposada a en Miquel Amengual “és un exemple de la política repressiva que s’ha posat en marxa des de la Delegació del Govern espanyol i des del PP”. Ha recordat que les protestes contra el president Bauzá, que han tengut lloc arreu de Mallorca, han tengut una resposta “totalment desorbitada” per part del PP i de les institucions governades pels conservadors. S’ha referit a les detencions i multes “clarament repressives”, orientades a “escalivar” el moviment de protesta.

 

Barceló ha explicat que, a més de donar suport a aquesta campanya, “volem estendre la solidaritat a tots aquells manifestants que han estat detinguts o multats injustament per part de la Delegació del Govern de l’Estat”. Ha remarcat que la majoria de les protestes han estat pacífiques i respectuoses amb la legalitat, i ha denunciat l’actitud provocadora que en molts casos han mantingut els membres de les forces de seguretat.

 

Biel Cerdà ha reiterat el “ple suport a en Miquel, una persona molt sociable i coneguda a Pollença, que treballa els valors ciutadans, i que ha patit una clara injustícia”. Cerdà ha recordat que Amengual va demanar explicacions per “l’actuació agressiva d’un policia vestit de paisà envers un menor d’edat que simplement enregistrava imatges del que passava amb el seu mòbil”. També han explicat que l’escrit enviat des de Delegació de Govern conté acusacions falses, com ara que Amengual incitava a la resta de manifestants a no identificar-se davant la policia.

Enllaços

Bloc: Solidaritat amb en Miquel


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: