"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/10/2012

“El PP imposa unilateralment i sense estudis objectius la continuïtat de l’obertura de les grans superfícies els diumenges”

Antoni Verger denuncia que l’equip de govern ha anunciat estendre la mesura per al 2013 sense justificar que l’impacte als comerços hagi estat majoritàriament satisfactori. A més, els regidors Crespí i Gijón han pres la decisió en una comissió sense la presència de les patronals del comerç



El portaveu del PSM-IV-ExM, Antoni Verger, denuncia que l’Ajuntament de Palma hagi anunciat avui l’obertura de les grans superfícies en diumenge durant l’any 2013 “sense aportar cap mena d’estudi i anàlisi objectiu que justifiqui la continuïtat d’una mesura que afecta greument el sector comercial de Ciutat”.

 

Antoni Verger recorda que l’acord de declarar el centre de Palma com a Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT), i amb ell, permetre l’obertura de les grans superfícies els diumenges de l’any 2012, es va fer amb un caràcter experimental i que només s’aprovaria la seva continuïtat si d’un anàlisi exhaustiu i objectiu se podia concloure que la mesura havia estat positiva pel sector comerç en general. De fet, les patronals de comerç van donar suport a la mesura precisament amb aquesta condició d’analitzar amb regularitat l’impacte sobre els comerciants.

 

Sorprenentment, però, avui la Regidoria de Comerç, Treball i Joventut ha anunciat la continuïtat de la ZGAT després d’una sessió de la comissió de seguiment en la qual no hi era present cap representant de les patronals del comerç.

 

“El PP ho ha imposat de forma unilateral, sense el consens i l’aprovació del sector implicat. I a més, sense aportar cap tipus de justificació objectiva i imparcial que permeti concloure que l’obertura dels comerços en diumenge ha estat positiva”. 

 

En aquest sentit, Verger defensarà en el proper plenari de dijous dia 25 d’octubre una moció per tal de no tornar sol·licitar la declaració de ZGAT al centre de Palma per l’any 2013, al comprovar el fracàs real de la iniciativa, ja que segons les dades comunicades pel propi sector comerç tan sols el 5% dels comerços del centre han obert els diumenges des del mes de febrer, en què es va començar a aplicar la mesura. És evident que només unes poques grans superfícies del centre s’han vist afavorides per la declaració de ZGAT i insistir en la continuïtat de la mesura és una altra mostra de que la política del PP aposta per afavorir les grans superfícies comercials en detriment del petit comerç.

 

La coalició ecosobiranista també defensa a la moció que presentarà el proper plenari una ciutat oberta i activa els 365 dies de l’any, i per això aposta per mantenir els diumenges activitats culturals, una variada oferta gastronòmica, de museus i centres culturals. Tot això se pot aconseguir sense haver de permetre que les grans superfícies guanyin quota de mercat a costa del petit comerç.






Documents

Moció relativa a les Zones de Gran Afluència Turísitca (ZGAT) (368 KB)



      

 

 










PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: