"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/07/2012

Biel Barceló: “la submissió de Bauzá i Aguiló al Govern Rajoy ens duu a la ruïna com a país”

El portaveu parlamentari de la coalició critica que el vicepresident acceptàs els objectius de dèficit imposats pel ministre Montoro, que perjudiquen greument les Illes BalearsLa coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha criticat avui la posició del vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, en el Consell de Política Fiscal i Financera celebrat ahir a Madrid. Aguiló va acceptar sense protestar les exigències del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que va imposar a les comunitats autònomes restriccions del dèficit de l’1,5% per enguany i de 0,7% per l’any vinent.

 

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha afirmat que aquests objectius de dèficit “condemenen el nostre país a incrementar de manera brutal les retallades en educació i sanitat, i són totalment inassumibles i irreals, especialment si es manté l’injust sistema de finançament que perpetua l’espoli fiscal de les Illes Balears”. Barceló ha lamentat que “l’actitud de submissió del president Bauzá i del vicepresident Aguiló al Govern espanyol de Mariano Rajoy ens duu a la ruïna com a país”.

 

El portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM apunta que hi va haver altres comunitats governades pel PP que posaren objeccions a les imposicions del ministre Montoro, i que el representant de la Generalitat de Catalunya fins i tot va acusar el Govern espanyol de tractar els mandataris autonòmics com a “súbdits”. Biel Barceló explica que l’Estat és el responsable del finançament de les comunitats autònomes. En conseqüència, si decideix carregar els esforços de contenció del dèficit en les autonomies, sense compensar-ho a través d’una millora del finançament, el Govern Rajoy estarà provocant de manera deliberada el deteriorament de l’educació i la sanitat públiques.

 

“Inacceptable” que la pujada d’IVA només beneficiï a l’Estat, i no a Balears

 

D’altra banda, Barceló ha considerat “inacceptable” que la recaptació addicional derivada de la pujada de l’IVA se la quedi exclusivament l’Estat, en compte de repartir-se entre l’Estat i les autonomies (ara es reparteix al 50%). Aquest fet també demostra que el sistema de finançament és injust.

 

El portaveu nacionalista i ecosocialista posa de manifest la urgència de revisar el sistema i plantejar-ne un de nou, basat en la sobirania fiscal i en el concert econòmic solidari, de manera que des de les Illes Balears es puguin recaptar íntegrament els imposts generats pels ciutadans balears, i puguem decidir des d’aquí en què s’utilitzen aquests imposts. Biel Barceló remarca que només d’aquesta manera es podran finançar de manera digna els sistemes educatiu i sanitari públics de Balears.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: