"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/04/2012

“El PP recupera els pelotazos urbanístics de l'època den Matas i na Munar”

Joan Font, portaveu del grup de consellers PSM-IV-ExM al Consell de Mallorca, assegura que la coalició denunciarà davant la justícia a qui doni suport a una modificació encoberta del PTM per permetre construir més de 1.200 places hoteleres devora l'ANEI de Es TrencEls membres del grup de consellers de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a la institució insular han comparegut avui en roda de premsa junt al regidor de Campos pel Canvi, Joan Juan, per denunciar el "pelotazo urbanístic" que promou el PP després de conèixer la intenció del Consell de Mallorca de modificar el Pla Territorial de Mallorca, a través d'una excusa que no té cap argumentació tècnica ni lògica, que permetrà la construcció de més de 1.200 places hoteleres a la zona de Sa Ràpita.

 

El portaveu del grup de consellers, Joan Font, alerta de la intenció del PP de modificar el PTM de forma encoberta a través d'una "correcció numèrica", ja que tal i com es va aprovar l'any 2010 el municipi de Campos tan sols preveu un creixement hoteler de dues hectàrees. Però el projecte declarat recentment d'interès autonòmic en requereix 20. Davant la impossibilitat d'encabir el projecte de Es Trenc dins les dues hectàries "el Sr. Delgado i el Sr. Bauzà li han encarregat la feina bruta a na Maria Salom per permetre un pelotazo urbanístic digne de l'època den Matas, na Munar i n'Hidalgo".

 

Aquesta correcció es durà a aprovació el proper dijous en sessió plenaria després que ahir quedés aprovat a la comissió informativa prèvia. Però Joan Font ja anuncia que la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa durà davant la justícia a qualsevol polític o tècnic que avali una correcció numèrica injustificada. "El PP romp el consens sobre la protecció del territori aconseguit amb l'eliminació de les Àrees de Reconversió Territorial l'any 2010. I el que és més greu: insulta a la intel·ligència de tots els mallorquins amb un cinisme brutal".

 

El portaveu del grup de consellers acusa al conseller de Turisme del Govern, Carlos Delgado, de mentir descaradament quan presentà el projecte de construcció d’un hotel de 1.140 places assegurant que no requeriria cap modificació legislativa. Perquè ara veiem un cop més, no sols les mentides del PP, sinó el cinisme amb el què les defensen.

 

Joan Font assegura que si hi hagués un error numèric realment ja s'hagués conegut i rectificat en el se moment, i insta al Consell de Mallorca a presentar qualsevol informe tècnic, jurídic o administratiu signat per un tècnic de la institució que avali aquesta errada. De fet, ahir, durant la comissió informativa, no es va presentar cap justificació per incloure aquesta correcció en l'ordre del dia del ple de la setmana vinent. “Estam davant una modificació encoberta del PTM que transmet un missatges molt negatiu per al futur de la illa: retorn a l’urbanisme a la carta del PP de l’època den Matas i na Munar, una inseguretat jurídica aberrant que permet recuperar la fórmula de les ARTs". 

 

"Denunciarem a cada un dels tècnics i a cada un dels polítics que avalin aquesta correcció del Pla Territorial de Mallorca". Joan Font assegura que aquesta estratègia del PP per passar per alt una modificació del PTM de forma encoberta és un escàndol i qualsevol tribunal de justícia, penal o contenciós administratiu hi estarà d'acord.

 

Per la seva part, el regidor de Campos pel Canvi, Joan Juan, ha insistit en la inexistència d'un error numèric tal i com al·lega el govern del Consell ara ja que des de l'aprovació del PTM fins a l'actualitat ningú ha alertat de cap error, tot i que el projecte va passar per període d'exposició pública i tant l'Ajuntament de Campos com alguns promotors van presentar al·legcions. I cap d'ells va mencionar cap error numèric en aquest sentit. Fins i tot la memòria de la modificació del Pla Territorial de desembre de 2010 reitera que Campos preveu un creixement limitat a 2 hectàrees.

 

"És molt greu que el Govern hagi aprovar l'interès autonòmic del projecte de Es Trenc sense que l'Ajuntament de Campos ni hagi vist ni hagi pogut opinar sobre el projecte tot i que és el consistori qui té les competències urbanístiques sobre el municipi", afegeix Joan Juan.

 

A més, a la roda de premsa també hi han estat presents les conselleres del grup, Magdalena Palou i Joana Aina Campomar. Elles han posat de manifest que la justícia mai avalarà una actuació d'aquest tipus perquè la jurisprudència del Tribunal Suprem recull en moltes sentències que un error de fet o material ha de complir els requisits de "discordança ostensible, manifesta i indiscutible". Per això, defensen que el PP està incorrent en una actuació enganyosa, fraudulenta i especulativa, és a dir, a un urbanisme a la carta.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: