"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/03/2012

La coalició de Palma dóna suport a la Vaga General i ingressarà la part del seu sou a entitats socials

Els regidors de la coalició de Ciutat assistiran demà a la convocatòria de manifestació per reclamar la retirada de la Reforma Laboral perquè defensen que tan sols servirà per crear acomiadaments més fàcils i baratsAntoni Verger, Marisol Fernández i Antoni Noguera donaran suport demà a la Vaga General convocada pels sindicats per tal de mostrar el seu rebuig frontal a la Reforma Laboral que el PP espanyol ha aprovat de forma unilateral recentment. D’aquesta manera, tots els membres del grup municipal no acudiran demà a les oficines municipals i sí seran presents a la manifestació que es durà a terme a partir de les 18:30 hores a Palma sota el lema “Volen acabar amb els drets i socials”.

 

A més, els regidors realitzaran la donació corresponent al seu sou per mor de la vaga a entitats sense ànim de lucre que fan feina en l’àmbit dels serveis socials.

 

La coalició sobiranista i ecosocialista mostra d’aquesta manera el seu rebuig a la reforma ja que defensa que sol aportarà més atur, més desigualtats socials i laborals, menys democràcia i atorgarà més poder als poderosos. De fet, la regidora d’IniciativaVeds, Marisol Fernández, defensarà en el plenari del proper divendres dia 30 fins a tres mocions relacionades amb la reforma laboral.

 

En primer lloc, es tracta d’una proposició que instar al govern espanyol a dur a terme un Pla per a l’Ocupació per tal d’evitar aplicar aquesta reforma que suposarà un acomiadament més fàcil i més barat, la desaparició dels convenis col·lectius, la rebaixa salarial i la modificació de la jornada i la mobilitat laboral, així com la facilitació de l’acomiadament per motius de baixa per malaltia.

 

D’altra banda, el grup municipal ha presentat una moció per tal de fer propostes alternatives a la reforma i per tant posar en evidència que existeixen alternatives als retalls dels drets laborals i socials dels treballadors. En aquest sentit, mesures que posin en marxa una política fiscal al servei de les persones que exercici una pressió tributària més forta sobre les rendes més elevades. Però sense oblidar una reforma fiscal que permeti frenar la deslocalització de l’activitat econòmica i la introducció de noves fórmules més justes com és la Renda Bàsica.

 

En aquest sentit, el grup municipal proposa actuacions tan concretes com: perseguir el frau fiscal, gravar taxa per a empreses que contaminin, polítiques públiques i privades amb perspectiva de gènere., així com mesures per assegurar la progressivitat i l’equitat (incrementar càrregues fiscals a persones físiques i jurídiques amb rendes més altes, i gravar les transaccions financeres internacionals).

 

Així mateix, Marisol Fernández defensarà demà la reprovació del batle Mateu Isern per mor de les mesures que el seu govern ha aplicat en els primers deu mesos com a responsable de l’Ajuntament de Palma i que tan sols han servit per crear més atur, contribuir a la destrucció d’empreses i ocupació.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: