"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/03/2012

Hem de fer front al major atac als treballadors en anys: demà, vaga general

Carta del secretari general del PSM-EN a la militància, convidant-la a participar en la vaga general de demà, dia 29 de marçBenvolgudes companyes,

Benvolguts companys,

 

La reforma laboral aprovada pel Govern de Mariano Rajoy és el major atac als treballadors que s’hagi fet en anys. És sobretot una reforma que serveix per abaratir l’acomiadament. I el que és pitjor: inclou molt poques mesures que incentivin realment la contractació laboral per lluitar contra l'atur. De fet, els mateixos responsables de Treball han reconegut que la reforma laboral no crearà llocs de feina.

 

Amb la reforma laboral les condicions laborals (horaris, sous, tasques,...) podran esser canviades pels empresaris, i els treballadors no tendran més remei que acceptar-ho, o anar a l'atur. Els convenis laborals poden esser suspesos (teòricament amb una negociació prèvia, però a la pràctica qui decidirà serà només la part més forta de la relació laboral).

 

La situació econòmica i social actual fa que sigui necessari prendre mesures laborals per millorar la productivitat, per simplificar l'excessiu ventall de contractes possibles, i sobretot mesures que incentivin la contractació i, per tant, la creació de llocs de feina. Però no serà aquesta reforma laboral que ho aconseguirà. Aquesta reforma fracassarà en el seu hipotètic objectiu de lluitar contra l'atur, perquè és fals que aquest sigui el seu objectiu real. En canvi, sí servirà per allò pel que ha estat feta: per afeblir la posició del treballador. 

 

Aquests són motius més que suficients per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats el pròxim 29 de març. Per això, us convit a participar d’aquesta vaga, no només com a treballadors, també com a consumidors, com a usuaris dels serveis públics, etc... Així mateix també us recordam les manifestacions que es faran el mateix dia 29 a les 18.30 hores, tant a Palma com a Maó i Eivissa.

 

Ara més que mai, hi hem d’esser, perquè aquesta serà una de les moltes lluites que en els pròxims mesos i anys haurem de fer.

 

Gabriel Barceló Milta

Secretari general del PSM-Entesa Nacionalista


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: