"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2012

PSM-IV-ExM expressa a l’STEI-i el suport a la Vaga General i al manteniment dels serveis públics

Representants de la coalició i del sindicat coincideixen a valorar negativament la reforma laboral del Govern espanyol, així com les retallades en sanitat, educació i serveis socials i els atacs a la llengua del Govern de José Ramón BauzáAvui dematí Biel Barceló, Fina Santiago i David Abril, de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, s'han reunit amb Biel Caldentey, secretari general de l’STEI-i, per tal d'analitzar conjuntament la reforma laboral aprovada recentment pel Govern espanyol del Partit Popular, així com les mesures del Govern Bauzá en relació a l’àmbit educatiu. Per part de l’STEI-i també han assistit a la reunió Sebastià Serra, secretari d’acció sindical, Xisco Alomar, secretari d’organització, Cati Cortada, responsable d’Administració local i Xesc Ramis, secretari d’Administracions públiques i moviments socials.


La coalició PSM-IV-ExM i l’STEI-i han coincidit a valorar negativament els efectes que la reforma laboral té per a l'economia: agreujament de la destrucció d'ocupació, acomiadament de molts treballadors i treballadores... La qual cosa implica una reducció del poder adquisitiu, una davallada del consum i, en conseqüència, un deteriorament global de l'economia, que no afecta només als treballadors, sinó també a les petites i mitjanes empreses, moltes de les quals ja estan sota una forta pressió a causa de la crisi.


Biel Barceló ha assenyalat que la reforma laboral “no crea ocupació, sinó al contrari”, i significa “un atac sense precedents als drets de les persones treballadores”. Biel Caldentey, per la seva banda, ha afirmat que la reforma implica que “la crisi l’han de seguir pagant els treballadors i treballadores”. El secretari general de l’STEI-i també ha apuntat el temor que després de la reforma laboral es produeixi “una ofensiva contra els funcionaris”: “a Grècia i a Portugal els funcionaris estan essent acomiadats, aquesta situació podria arribar a l’Estat espanyol”.

 

Els dirigents del PSM-IV-ExM i de l’STEI-i també han coincidit a valorar negativament la “indefinició” del Govern Bauzá en relació a les noves retallades que aplicarà per reduir la despesa en 300 milions per tal de complir els objectius de dèficit. Barceló ha mostrat la seva “preocupació” perquè “ni el sr. Aguiló ni el sr. Bauzá volen donar explicacions sobre com retallaran aquests 300 milions, i ens temem que les partides que acabaran patint seran personal, sanitat i educació”. “Ni sanitat, ni educació ni serveis socials poden patir més retallades, perquè la qualitat d’aquests serveis ja s’està ressentint per mor de les polítiques del PP. L’estrés laboral que estan acumulant els treballadors públics, especialment en sanitat, és molt perillós. Tornam a una època negra del passat”, ha dit Caldentey.

 

Suport als centres educatius en la campanya “Enllaçats per la llengua”

 

Finalment, Barceló i Caldentey han donat suport als centres educatius que s’han sumat a la campanya “Enllaçats per la llengua”: “ens alegram del coratge que han demostrat aquests centres públics, malgrat la circular de to comminatori i repressiu de la Conselleria”, ha dit el representant de l’STEI-i. El portaveu del PSM-IV-ExM ha qualificat la campanya de la Conselleria com a “repressiva, inquisitorial i caciquil”.

 

Tant el sindicat d’ensenyants com la coalició d’esquerres i nacionalista ha instat a la ciutadania a acudir a la manifestació a favor de la llengua catalana del proper dia 25 de març, que ha estat convocada per l’OCB amb el suport del Consell de la Societat Civil de Mallorca (en el qual participa l’STEI-i).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: