"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2012

PSM-IV-ExM impulsa recuperar un SonoPalma imaginatiu, jove i de “low cost”

El regidor Antoni Noguera presenta una moció per oferir una plataforma de llançament als músics joves de Ciutat i convocar el procés de selecció i promoció dels grups aprofitant les noves tecnologies i la programació cultural ja existentEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma proposa recuperar l’històric festival de música que pretén promocionar els joves creadors musicals de la ciutat. Degut a les dificultats econòmiques de les arques públiques, la coalició de Palma aposta per la imaginació per tal de cercar alternatives que permetin mantenir la convocatòria d’aquest concurs sense que suposi una despesa excessiva per a Cort.

 

“En front la crisi, imaginació i voluntat política. Aquesta és la clau per poder tirar endavant iniciatives públiques, com és el festival SonoPalma, imprescindible plataforma per la creació musical dels més joves”. Antoni Noguera aposta per connectar les necessitats, en aquest cas dels joves creadors musicals, amb les oportunitats de crear plataformes de promoció, en aquest cas dins la música. I per tant, recuperar el festival que se celebra des del 2006, però des de molt abans ja que és l’hereu del mític festival Pop Rock de la dècada dels 80.

 

El regidor ecosocialista defensa que es tracta d’una proposició que s’adapta a la crisi, ja que la proposta per dur a terme el festival suposarà una despesa mínima per a les arques municipals. Concretament, Noguera proposa tres accions concretes i molt econòmiques. En primer lloc, que la Regidoria de Cultura es posi en contacte amb el Carnet Jove per tal d’obtenir una font de finançament que ja va tenir molt bon resultat en la passada convocatòria del SonoPalma, l’any 2010.


En segon lloc, el regidor insta al departament de cultura a convocar els concerts del festival en espais municipals i per tant per estalviar en despeses de cessió d’usos. I en aquest sentit, proposa dues opcions: realitzar les actuacions dins de la programació cultural d’estiu a Ses Voltes, o realitzar-les dins els recintes de propietat municipal com per exemple el teatre Xesc Forteza.

 

En tercer lloc, el regidor aposta per obrir un procés popular per a la selecció dels grups finalistes a través de l’ús de les xarxes socials i Internet perquè siguin els mateixos ciutadans de Palma els qui escullin els finalistes. A continuació, un jurat qualificat determinarà els guanyadors de les tres categories proposades: “Noves tendències”, “Pop-Rock” i “Metal-HardCore”. Els quals tindrien l’oportunitat de participar a les festes de Sant Sebastià com un grup més dins la programació global de la festes municipals, i sempre a canvi d’una remuneració ajustada als grups que estan començant la seva trajectòria. Això permetrà estalviar, a més, doblers a la regidoria de Participació, l’encarregada de cercar els grups per omplir els múltiples escenaris de Ciutat.

 

Amb tots aquests estalvis, l’Ajuntament de Palma sí hauria de garantir el cost de l’enregistrament i publicació d’una maqueta en format CD. Totes aquestes mesures i accions concretes, però suposen un abaratiment dels costos d’aquest festival que el converteixen en absolutament viable econòmicament si tenim en compte la repercussió en el món cultural, laboral i de promoció de la Ciutat.


Documents

Proposició sobre SonoPalma (70 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: