"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/03/2012

PSM-IV-ExM s’afegeix a la reivindicació dels centres educatius i penja senyeres als balcons de les institucions

Els grups al Parlament i a l’Ajuntament de Palma se sumen a la campanya dels llaços per la llengua catalana, reivindiquen la senyera de l’estendard i conviden a tots els ciutadans a penjar-ne una al balcó de casa seva

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa s’ha afegit a la campanya “Enllaçats pel Català” que han duit a terme molts centres educatius arreu de les Illes Balears per tal de reivindicar l’educació en la llengua pròpia del país. Per això avui, i davant la circular que ha enviat la Conselleria d’Educació a les escoles, els grups institucionals de la coalició al Parlament i a l’Ajuntament de Palma han decidit instal·lar senyeres als balcons de les oficines de la coalició en aquestes institucions (al carrer Conqueridor i a la plaça de Santa Eulàlia, respectivament), per sumar-se a la reivindicació a favor de la llengua pròpia del país.

 

El PSM-IV-ExM manifesta el seu suport als centres educatius del país i a tota la comunitat educativa (no només als centres, sinó també a les associacions de pares i mares, als sindicats, etc), que ha expressat el suport a l’autonomia de centre i a la llibertat d’expressió. El portaveu parlamentari, Biel Barceló, ha acusat el Govern del PP d’“inquisidor i intolerant” per intentar coartar els centres.

 

El regidor de Palma, Antoni Noguera, diu: “reivindicam la senyera de l’estendard com a símbol de la nostra identitat lingüística i cultural com a poble, i animam a tots els ciutadans de Palma i arreu a penjar també senyeres als seus balcons. No estam fent desobediència, estam contribuint a la dignitat del nostre poble”. Noguera considera que el PP s’ha de preocupar perquè les seves accions en contra de la llengua catalana a Balears està creant aquest rebuig ciutadà.

 

El grup parlamentari ha registrat preguntes adreçades al conseller d’Educació per tal de conèixer “quina base jurídica te la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats per tal de prohibir les senyeres als centres docents públics?”. També li demana si “prohibirà la Conselleria tot tipus de mostres de suport als centres educatius (en temes de pau, política no sexista o ecologia, per exemple)?”. Així mateix, sol·liciten una còpia de l’informe jurídic que avala la retirada de la senyera del centres docents públics.

 

La coalició PSM-IV-ExM insta el Govern i el president Bauzá a reflexionar sobre la campanya dels llaços, ja que el que pretén és defensar la identitat cultural d’aquesta terra, una qüestió irrenunciable i inqüestionable que el PP està polititzant. Des d’aquesta formació assenyalen que l’argument que defensa la circular de la Conselleria està totalment injustificat des del punt de vista polític, i no està fonamentat des del punt de vista jurídic.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: