PSM-IV-ExM: “si continuen les retallades i volen segregació lingüÃstica l’oferta de pacte per l’educació no és creïbleâ€
Antoni Alorda considera que mantenir els serveis educatius i el consens en matèria lingüÃstica són condicions necessà ries per començar el debat, que seria positiu
La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que per tal de començar el debat per arribar a un pacte per l’educació s’han de donar dues condicions necessàries prèvies: que el Govern aturi les retallades en l’àmbit de l’ensenyament públic i que retiri els atacs a la llengua catalana i les propostes de segregació lingüística a les aules, que rompen els consensos previs en matèria lingüística.
El diputat Antoni Alorda, que va assistir a la presentació de la proposta de pacte per l’educació, ha qualificat aquella reunió de “posada en escena més que convidada sincera a un debat”. I ha afirmat: “el president Bauzá diu que cerca el consens i la complicitat, però el primer que fa el Govern del PP és rompre el consens lingüístic modificant la llei de normalització lingüística i els projectes d’immersió lingüística que han funcionat amb normalitat els darrers 25 anys amb el consens de tots els partits polítics del país. Si volen construir un consens, han de deixar de banda les qüestions més partidistes promogudes per minories radicals, que el que fan és rompre el consens”.
Alorda també ha assenyalat que el document presentat es compromet que hi hagi un increment sostingut de pressupost, “però el que ha fet el PP és retallar més de 100 milions d’euros la despesa de l’any 2010”. I afegeix: “el Govern diu que un dels punts essencials és l’equitat, però està desmantellant els programes de suport a la diversitat i a les necessitats educatives especials”.
Ara bé, el diputat confirma que “si el Govern rectifica i es donen les condicions esmentades, pensam que és molt positiu que es plantegi un debat obert i sincer per assolir un pacte social per l’educació”. El representant del PSM-IV-ExM remarca: “nosaltres posarem èmfasi en dos temes: aconseguir una escola pública participativa i democràtica, i inclusiva, com a espai de formació de ciutadans”.
Alorda també valora positivament la proposta de dotar els centres de més autonomia, la qual cosa s’ha de fer “promovent la participació de tota la comunitat educativa en la presa de decisions”.
|