"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/01/2012

PSM-IV-ExM denuncia la incoherència del PP: mentre a Balears defensa la cogestió aeroportuària, a Madrid hi actua en contra

El grup parlamentari nacionalista i ecosocialista afirma que si Foment ven Aena en bloc estarà perjudicant greument l’economia de les IllesArran de l'anunci fet per la ministra de Foment, Ana Pastor, de suspendre la implantació del model aeroportuari impulsat per l'anterior Executiu espanyol, i de recuperar així el plantejament d'un model de gestió centralitzat i amb participació de capital privat a Aena, el grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca reivindica un model de cogestió aeroportuària amb la participació de les institucions balears.


Una frase de la ministra Pastor plasma la visió de la responsable de la política aeroportuària espanyola: "Aena és de tots i val més que la suma del conjunt de les parts". Per al PSM-IV-ExM aquesta sentència, sumada als recels històrics del PP a descentralitzar la gestió dels aeroports, fa pensar en una venda del hòlding sense segregar cap actiu en solitari.


Aquesta decisió tira per terra la descentralització i la gestió individualitzada dels aeroports, així com la possibilitat de què les institucions balears (Govern, consells i ajuntaments) hi puguin participar, en una estratègia aeroportuària pròpia al servei del territori i l'economia de les Illes. I per al PSM-IV-ExM aquest era i és un objectiu estratègic de primer ordre per un país tan lligat al transport i al turisme.

 

El Partit Popular, contra els interessos estratègics de les Illes Balears

 

Així mateix, el portaveu parlamentari de nacionalistes i ecosocialistes, Biel Barceló, posa de manifest la incoherència del Partit Popular, que a les Illes Balears defensa la descentralització aeroportuària i un model de cogestió en què hi participin les administracions balears, i a Madrid quan governen prenen decisions que van en contra d’aquest model i en contra dels interessos estratègics de les Illes Balears.


Els nostres aeroports són clau per a la mobilitat i per a l’economia de les Illes, en major grau que a qualsevol altre indret del continent. Els aeroports són una de les infraestructures més importants per a la cohesió social dels ciutadans i ciutadanes de Balears, tant entre ells com amb la resta de l’Estat. Així mateix, el turisme és el principal component del PIB de les Illes, i més d’un 90% dels nostres visitants ho fan per via aèria.


Donada la importància dels aeroports per la nostra economia i el nostre territori, des del PSM-IV-ExM consideren justa la demanda d’un model amb majoria pública i amb capacitat de decisió des de les administracions autonòmiques, front a una gestió privatitzada que prioritzi la rendibilitat immediata davant les necessitats de mobilitat i de foment de l’economia de les Illes Balears, com aquella que es proposa per part de l’Estat.


El grup PSM-IV-ExM i Més per Menorca reivindica la cogestió aeroportuària i la participació de les institucions balears en aquesta gestió per tal que els aeroports estiguin d'una societat i una economia que depèn del transport aeri. És per açò que presentarà una proposició no de llei reclamant el consens assolit en vàries ocasions entre totes les formacions polítiques presents al Parlament per reclamar a l'Estat un model de cogestió participada per les institucions balears.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: