"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/01/2012

Verger: “Cort haurà de retornar a Europa 1,5 milions d’euros si atura el projecte del Camp Redó”

El portaveu del grup municipal PSM-IV-ExM proposa continuar amb el Projecte de Rehabilitació Integral dels habitatges socials coneguts com a “Corea” per evitar retornar les inversions europees ja executades i convertir el bloc XIV en un equipament comunitari d’habitatges tutelats i un centre de diaAntoni Verger ha comparegut de roda de premsa per instar a l’equip de govern a mantenir les inversions del projecte de Rehabilitació Integral dels habitatges socials de “Corea” per tal d’evitar retornar com a mínim 1,5 milions d’euros que l’Ajuntament de Palma ja ha rebut per aquest projecte. Es tracta de doblers provinents dels fons comunitaris FEDER gràcies a la concessió d’una ajuda URBAN, de projectes d’iniciativa urbana, de fins a 3 milions per invertir en els habitatges de Corea.

La intenció manifesta de l’equip de govern del PP de Cort és aturar les obres i el projecte, un fet que provocaria la obligació per part de l’Ajuntament de Palma de retornar els doblers ja rebuts i invertits, és a dir, 1,5 milions d’euros com a mínim. El portaveu municipal ha registrat una proposició en aquest sentit i que es debatrà demà en sessió plenària per tal d’aturar aquest perill per a les arques municipals i aconseguir una rectificació per part de la Regidoria d’Urbanisme.

“El PP està actuant de forma molt irresponsable amb el projecte del Camp Redó, posant en perill el futur de moltes famílies, i abocant a l’Ajuntament a retornar uns doblers ja invertits si no es finalitza la rehabilitació”. Antoni Verger assegura que està en joc la reputació del consistori ja que “no es tracta d’agafar els doblers i sortir corrensos, s’ha de ser coherent i responsable amb un projecte avalat per fons europeus”.

El grup municipal sobiranista i ecosocialista considera que si no es continua amb el Projecte de Rehabilitació Integral de “Corea” es posa en dubte la seriositat i el nivell de compromís de l’Ajuntament de Palma davant els estaments europeus de cara al futur, ja que va demanar l’ajuda del programa URBAN i pel qual se li van concedir fins a 3 milions d’euros.

A més, Verger recorda que és responsabilitat de l’actual equip de govern mantenir i continuar avançant amb un projecte avalat per Europa que permetria dotar al barri del Camp Redó d’un equipament molt necessari com són el centre de dia i els habitatges tutelats tal i com es preveu per al bloc XIV.

“Seria comprensible alentir les actuacions per mor de les dificultats econòmiques, però abandonar completament el projecte és una irresponsabilitat, i dur endavant un altre projecte com el que defensa el PP, és a dir, esbucar els edificis, és una autèntica quimera”.

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa ha argumentat que el projecte que pretén dur endavant el PP de Cort és totalment inviable ja que el Pla General d’Ordenació Urbana no permet una edificabilitat superior als 60 habitants per hectàrea. Això suposa que si es reedifiqués l’espai que ara ocupen els habitatges de Corea tan sols estan permesos fins a 130 habitatges, per tant, Verger es pregunta: “¿què farien amb els 568 habitatges que en aquests moments existeixen a Corea? I sobretot, ¿què farien amb les persones que allà hi viuen?”.


Documents

(122 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: