"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/01/2012

"El de Mateu Isern és el govern de la incultura i la ignorància”

Antoni Noguera denuncia que els pressupostos de Cultura de Cort, sense inversió, marginen projectes culturals per potenciar el turisme cultural, i a la vegada impossibilita comprar llibres per biblioteques o substituir mobiliari romputAntoni Noguera, regidor del grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma, ha qualificat l’equip de Mateu Isern de “govern de la incultura i la ignorància”, després de conèixer els pressuposts municipals per a l’àrea de Cultura. El regidor sobiranista lamenta que el PP condemni a Palma a una falta absoluta d’inversions culturals, i afirma que aquest fet perjudicarà l’economia de Ciutat.

Noguera apunta que sense inversions no es podran dur a terme projectes tan importants com la continuació de la rehabilitació del Casal Balaguer i les Torres del Temple, l’adequació del centre de recepció de visitants i obres de millora al castell de Bellver, entre d’altres. El regidor també apunta que els pressuposts municipals descarten inversions en projectes com ara el centre d’interpretació del Call Jueu o atreure rodatges cinematogràfics a Palma, i remarca que aquests projectes que el PP margina “representen una oportunitat molt important per Palma, ja que són fonamentals per potenciar la desestacionalització i el turisme cultural”.

Antoni Noguera denuncia que “l’equip de govern municipal del PP margina la cultura, i n’evidencia el sectarisme i la falta de criteri i de projecte cultural per la ciutat”. En aquest sentit, no s’explica com el batle Isern “deixa en mans de Julio Martínez les decisions sobre els criteris d’inversió cultural a Palma. El regidor del PSM-IV-ExM afirma que sense partides d’inversions per a Cultura “ni tan sols es podran comprar llibres per les biblioteques ni substituir immobiliari romput de les infraestructures culturals”.

Especialment, Noguera lamenta el fet que “el PP no confia en la capacitat del sector cultural per generar riquesa i ocupació i contribuir a la sortida a la crisi econòmica”. El regidor posa d’exemple les àrees metropolitanes de Madrid i de Barcelona, que són dues de les 10 regions d’Europa amb un major nombre de persones ocupades en l’àmbit de les indústries culturals i de creació. Concretament, a Madrid hi treballen més de 164.000 persones, i a Barcelona quasi 140.000 (xifres només superades per Londres, París i Milà).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: