"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/01/2012

Biel Barceló, preocupat per la falta de propostes concretes del president Bauzà per impulsar l’economia

El portaveu del PSM-IV-ExM insta el president a aturar les retallades en educació, sanitat i serveis socials, i li exigeix que recuperi el consens lingüísticEl portaveu parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca, Biel Barceló, qui s’ha reunit avui amb el president Bauzá per analitzar la situació política del país, ha afirmat sentir-se “preocupat” per la “falta de propostes concretes del senyor Bauzá per impulsar l’economia, més enllà de confiar en la iniciativa privada”.

 

 

Barceló ha valorat positivament la disposició del Govern al diàleg, per primera vegada en els set mesos que duim de legislatura. Tot i això, ha afegit que “ens ha faltat veure un Govern amb més idees per reactivar l’economia, que no siguin exclusivament deixar pas a la iniciativa privada. Valoram positivament la disposició al diàleg, però volem veure propostes concretes”.

 

El president ha avançat la creació de quatre meses de negociació en els àmbits de l’educació, l’economia i la fiscalitat, el turisme, i el territori, per mirar d’arribar a acords amb l’oposició. Biel Barceló espera que el diàleg “no quedi en simples bones intencions”, i ha advertit que “per fer-nos una foto o un paripé no ens interessa: si ens hi seim és per avançar, perquè pensam que es tracta de temes importants, de temes d’estat”. També ha instat Bauzá a incorporar-hi els agents socials i les entitats que estiguin implicats en cadascun d’aquests àmbits.

 

Pel que fa a la situació econòmica, el portaveu del PSM-IV-ExM ha traslladat a Bauzá que “la política de reducció del dèficit no ha de ser una excusa per fer retallades, especialment en educació, sanitat o serveis socials”, i ha manifestat la seva “preocupació” per les “retallades que ja s’estan produint” en aquests àmbits. També ha instat el president a replantejar els objectius del dèficit, tal i com proposen presidents d’altres autonomies (com ara Galícia), per tal de “fer un aterratge més suau, que no impliqui retallades”. Biel Barceló ha afirmat que Bauzá “n’ha pres nota”.

 

I en política fiscal, Barceló ha posat damunt la taula les propostes del seu grup parlamentari per incrementar la pressió fiscal a les rendes més altes, així com per crear un impost ecològic per gravar les activitats contaminants de les grans empreses, o estudiar la creació d’una taxa d’estades turístiques.

 

El portaveu de la coalició nacionalista i ecosocialista també ha plantejat la “necessitat de reclamar amb fermesa a l’Estat tot allò que ens deu”, en referència a les inversions estatutàries, o el fons de competitivitat, així com d’exigir un nou sistema de finançament: “els incompliments i els deutes del Govern de l’Estat amb les Illes Balears ja són molt grans, i fan que no puguem afrontar adequadament la situació de crisi econòmica i les necessitats pressupostàries” per oferir serveis bàsics. “Sense finançament és impossible fer-hi front, l’Estat ha de complir amb Balears”, ha conclòs.

 

Biel Barceló també ha parlat amb el president sobre els dos avantprojectes de llei que hi ha en aquests moments damunt la taula: la llei de turisme i la modificació de la llei de funció pública (que buida de contingut l’oficialitat del català). Pel que fa a la llei de turisme, Barceló ha manifestat la discrepància amb aspectes com ara els canvis d’usos indiscriminats, i ha proposat que es reguli i es limiti el tot inclòs (qüestió amb la qual Bauzá s’ha mostrat d’acord).

 

Pel que fa a la modificació de la llei de funció pública, que modifica articles de la llei de normalització lingüística per arraconar el català, Barceló ha explicat: “li hem demanat que retiri aquesta llei, però el president defensa l’avantprojecte. En aquesta qüestió discrepam clarament i obertament. Li he deixat clar que per nosaltres és innegociable la recuperació del consens en matèria lingüística”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: