"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/01/2012

PSM-IV-ExM vol que el Parlament es pronunciï contra la supressió del servei de bus+tren

El grup parlamentari registra una proposició no de llei per instar el Govern a no retrocedir en matèria de transport públic, i denuncia la “severa retallada de línies i freqüències”, que suposa “un greu pas enrere en transport públic i provoca greuges discriminatoris entre municipis”El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha registrat avui una proposició no de llei per instar el Govern a “no retrocedir en matèria de transport públic i mantenir les millores en transport col·lectiu aconseguides els darrers anys pel que fa a l’augment del nombre de línies, freqüències, distribució horària, intermodalitat, connectivitat i accessibilitat a la xarxa de transport públic interurbà de Mallorca (tren, metro, autobusos interurbans, bus+tren i bicicleta intermodal)”.

 

La iniciativa també insta l’Executiu del PP a “restablir els serveis suprimits o modificats de bus+tren i de línies d’autobusos interurbans entre els municipis afectats per la retallada del Pla d’Eficiència de transport interurbà a Mallorca, modificant tan sols aquelles prestacions que es consensuïn amb els ajuntaments i sector socials afectats i que comportin millores reals en l’eficiència i la rendibilitat social del transport públic”.

 

La coalició nacionalista i ecosocialista recorda que el passat mes de desembre, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori va presentar un Pla que anomenava d’”Eficiència de Transport Interurbà a Mallorca” i que s’ha implantat a partir de gener de 2012. El pla comporta la supressió del servei públic de transport del bus llançadora (servei de bus+tren) entre distints pobles, i la conversió d’expedicions fixes a prestacions “a la demanda”, és a dir, només si l’usuari telefona el dia abans.

 

El grup PSM-IV-ExM considera que la supressió d’aquests serveis és “una severa retallada de línies i freqüències” i “un greu pas enrere en l’accessibilitat i el foment en l’ús del transport públic”. A més, “provoca greuges discriminatoris entre la connectivitat d’uns pobles respecte d’altres”. També afirma que “el retrocés és molt gran respecte del camí engegat la passada legislatura cap a un canvi de model de mobilitat més respectuós amb l’entorn i el Medi Ambient”.

 

Així mateix, des de la coalició nacionalista i ecosocialista insten el Govern a atendre les demandes municipals d’aquells ajuntaments que s’han vist perjudicats per aquestes retallades i hi han manifestat la seva disconformitat (entre els quals n’hi ha de diferents colors polítics, també de governats pel PP).


Documents

Proposició no de llei del PSM-IV-ExM sobre el Pla d'Eficiència del Transport a Mallorca (1584 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: