"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/01/2012

Els regidors de Palma assistiran a l’acte alternatiu dels Premis Ciutat de Palma

La coalició PSM-IV-ExM rebutja els atacs continus del PP a la llengua i la cultura catalana i no serà present a l’acte d’entrega dels Premis Ciutat de Palma que organitza l’Ajuntament ja que aquest any l’equip de govern els ha recuperat en castellàEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa manifesta la seva oposició a la convocatòria de les categories en castellà als Premis Ciutat de Palma amb l’absència demà a l’entrega dels premis organitzats per l’Ajuntament de Palma.

Els sobiranistes i ecosocialistes consideren una greu equivocació haver recuperat la polèmica per la llengua en uns premis que van néixer l’any 1955 i que històricament s’havien destinat a reconèixer obres escrites en català. El portaveu del grup municipal, Antoni Verger, assegura que “el PP demostra una voluntat ferma i permanent de fer retrocedir la nostra llengua, el seu ús i la seva difusió”.

Cal recordar que la decisió de recuperar les categories en castellà en els Premis Ciutat de Palma es va produir just després que el PP iniciés la seva activitat com a equip de govern municipal, un fet que demostra l’actitud venjativa i obsessiva d’aquest partit vers la llengua i cultura pròpies de Palma.

“Volem protestar contra els menyspreus a la nostra llengua i la constant castellanització de l’activitat municipal que romp el consens social i polític creat des de l’aprovació de la Llei de Normalització Lingüística, que de fet el PP ara està reformant per buidar-la de contingut”. La coalició considera que la introducció del castellà en uns premis que han estat tradicionalment en la llengua pròpia de les illes no té cap justificació més enllà de les polítiques antimallorquines dels conservadors.

A més, el grup municipal recorda que existeixen centenars de premis en castellà arreu del món i que en un territori amb llengua pròpia, on el castellà està en clara posició de superioritat social, és de justícia que les institucions actuïn en favor d’una discriminació positiva vers el català per compensar aquesta realitat. Sense aquest suport especial és molt difícil que sobrevisqui un món literari en la nostra llengua.

Per tot això, els tres regidors, Antoni Verger, Marisol Fernández i Antoni Noguera, assistiran aquest divendres a l’acte alternatiu dels Premis Ciutat de Palma que organitza PEN Català i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana que se celebrarà al Can Alcover a partir de les 20 hores.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: