"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/01/2012“La cultura com a única sortida a la crisi econòmica”

Un centenar de persones han respost a la convocatòria del grup municipal PSM-IV-ExM per visitar el Call Jueu de Palma després que el mes d'octubre el ple de Cort aprovés una iniciativa d'Antoni Noguera per estudiar la ubicació d'un centre d'interpretació jueu

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa afirma que amb l'èxit de participació avui matí al centre històric de Palma es demostra que el binomi cultura i turisme són clau per a reactivar l'economia de ciutat. El regidor Antoni Noguera ha manifestat als participants avui en la visita guiada pel Call Jueu la satisfacció per la bona acollida de la proposta i ha assegurat que “l'única forma viable per sortir de l'actual crisi econòmica és apostar pels valors culturals i patrimonials de Ciutat”.


Cal recordar que el grup municipal va presentar el passat mes d'octubre una proposició per tal potenciar el llegat històric dels xuetes encara existent al centre de Palma. L'equip de govern es va mostrar favorable, i així es va votar en plenari, a estudiar la possibilitat d'ubicar un centre d'interpretació del Call Jueu al nucli històric de Ciutat.

PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que l'èxit innegable de la convocatòria de la visita d'avui, amb una centenar de persones, evidencia la viabilitat i necessitat de tirar endavant aquest projecte amb la màxima celeritat. “Perquè posar en valor la cultura, la història i el nostre patrimoni tenen una potencialitat enorme que no podem deixar perdre”. En aquest sentit, Noguera afirma que es tracta d'una gran oportunitat tant per als visitants a Ciutat com per als propis ciutadans de Palma que avui han demostrat àmpliament estar interessats en el llegat històric dels jueus a Mallorca.

Els regidors del grup municipal Antoni Verger, Marisol Fernández i Antoni Noguera han mostrat la seva convicció per seguir apostant per propostes com aquestes que situen les valors culturals i patrimonials de Ciutat com a elements clau que contribueixen de forma evident a reactivar l'economia. De fet, el grup municipal ja ha presentat diverses iniciatives en aquest sentit, com són els incentius per als rodatges cinematogràfics, el tiquet turístic o el segell LGTB Friendly, que ja han rebut el suport de l'equip de govern de Cort.

La visita ha comptat amb la presència d'un centenar de persones des del seu inici a les Torres del Temple i s'ha duit a terme gràcies a la col·laboració de l'historiador Joan Francesc Born.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: