"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/01/2012

PSM-IV-ExM demanarà al conseller Bosch per la desaparició de programes educatius que lluiten contra el fracàs escolar

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca presentarà una iniciativa parlamentària on instarà al conseller Rafel Bosch a donar explicacions sobre la desaparició d'aquest tiputs de programes de reforç educatiuPel grup nacionalista i ecosocialista l'eliminació d'aquest tipus de programes representa minvar els serveis i línies educatives que lluiten contra el fracàs escolar i en favor de la igualtat d'oportunitats.

Segons la Conselleria d'Educació, aquest programa era finançat pel Govern Central. Una vegada Rajoy ha accedit a la presidència, l'estat no garanteix els fons pel manteniment d'aquest programes, en contra les paraules del president que durant campanya electoral afirmava que les retallades no afectarien els serveis essencials, com és en aquest cas l'educació.

El programa es duia endavant mitjançant hores extraordinàries del professorat del centre. La crítica que fa el grup parlamentari PSM-IV-ExM és que fins ara s'ha obligat als mestres a augmentar les hores lectives quan aquestes es podrien haver cobert amb tots aquells interins que han quedat fora feina amb les recents retallades.

Per això, la coalició considera que s'ha d'obrir un debat dins la comunitat eductiva per posar damunt la taula les prioritats educatives i dins les dificultats pressupostàries valorar quines mesures es poden emprendre per tal de no empitjorar el ja malmès sistema educatiu. El Partit Popular no pot imposar mesures d'aquest caire d'un dia per l'altre.

El discurs del govern autonòmic i de J.R. Bauzà és totalment contradictori, ja que a les seves intervencions explica que no s'estan fent retalls quan la realitat pràctica demostra tot el contrari, molt especialment en els ressorts de l'escola inclusiva amb programes com proa, esadi, mediació, intermediació, integració, reforç, etcètera.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: