"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/01/2012

PSM-IV-ExM confia que la Fundació Turisme de Palma posi en valor la cultura, patrimoni i tradicions pròpies de la ciutat

Antoni Verger, portaveu municipal, signarà el proper dilluns el protocol de la fundació amb la garantia de ser present en els òrgans de decisió i amb el compromís de fer respectar la identitat i el patrimoni de la ciutatEl grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma participarà el proper dilluns en la signatura del protocol de la Fundació Turisme de Palma. Amb tot, el portaveu del grup sobiranista i ecosocialista, Antoni Verger, considera imprescindible mantenir una actitud vigilant respecte les estratègies de promoció turístiques que es duran a terme.

 

En aquest sentit, avui mateix Verger ha proposat al regidor de Turisme de l’Ajuntament de Palma, Àlvaro Gijón, la inclusió dins els estatus de la Fundació d’una referència explícita a que la manera de  fer atractiva Palma els 365 dies a l’any és posant en valor la cultura, el patrimoni i les tradicions pròpies de la ciutat. La fundació haurà de tenir en compte tot això a l’hora de concretar les actuacions de promoció turística de ciutat.  

 

Antoni Verger ha remarcat que “tenim a Palma un patrimoni cultural, arquitectònic, natural, gastronòmic que és el que hem de projectar cap a l’exterior a través de la Fundació, sense oblidar mai que els trets diferencials que defineixen la nostra societat són precisament el que ens atorguen caràcter, especificitat i ens faran atractius pels turistes amb inquietuds culturals, aquells que poden venir els 365 dies a l’any”.

 

A més, Verger ha fer saber avui a la Regidoria la necessitat que els estatus i el protocol, així com totes les qüestions de forma de la fundació, estiguin redactats i publicats en català. Això després que els documents previs hagin estat enviats als regidors únicament en castellà.

 

Amb tot, PSM-IV-ExM valora molt positivament la posada en funcionament d’aquesta iniciativa, que ja recollia el programa electoral de la coalició sobiranista i ecosocialista, perquè suposa un impuls necessari i urgent per aprofitar les potencialitats cultural, patrimonial i turística de Ciutat. Així mateix, el grup municipal considera positiu que la fundació es vegi sotmesa als controls dels departaments municipals d’intervenció i secretaria.

 

 

Concretament, el text que s’inclourà en els estatus de la Fundació Turisme de Palma a iniciativa del grup municipal PSM-IV-ExM té el següent redactat:

 

“Palma és una ciutat amb un dels llegats culturals i patrimonials més rics de la Mediterrània. La Fundació és conscient  de la necessitat de conjugar i posar en valor aquesta singularitat cultural amb el turisme. Per aquest motiu, la Fundació vetllarà perquè el patrimoni cultural, arquitectònic, natural, així com l'identitat i tradicions pròpies, siguin l'element clau per diversificar l’oferta turística de Palma, una eina imprescindible per superar la desestacionalització i atreure turistes tot l'any". 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: