"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/01/2012

PSM-IV-ExM i Independents de Santa Margalida s’oposen a la macroampliació del moll de Son Serra de Marina

Antoni Alorda: “urbanitzar i sobresaturar la costa no és la solució a la crisi”El PSM-IniciativaVerds-Entesa ha anunciat la presentació d’una iniciativa en el Parlament de les Illes Balears perquè el Govern descarti el projecte de quadriplicar la capacitat del port esportiu de Son Serra de Marina al municipi de Santa Margalida.

 

La iniciativa és una resposta a l’anunci de responsables de la conselleria de turisme, en concret del Director General de Ports i Aeroports, el Sr. Antoni Daudero, i les del propi Conseller Carlos Delgado, sobre l’impuls d’una dotzena de projectes sobre ports esportius.

 

En el cas de Son Serra de Marina, les informacions que han transcendit plantegen una ampliació dels 128 amarraments actuals a més de 400. Antoni Reus (regidor i membre del govern municipal de Santa Margalida, present a la roda de premsa com a portaveu d’Independents de Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra) informava que el Club nàutic havia tractat sobre la comanda d’un avantprojecte amb uns paràmetres que ell qualifica de desmesurats i que afectarien negativament les dinàmiques del litoral a la zona i la fesomia de Son Serra.

 

Antoni Alorda, diputat del PSM-IV-ExM, destacava que la zona que envolta el moll actual és lloc d’interès comunitari (LIC) i, com a tal, està protegit dins la xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. Alorda reconeixia que la delimitació del LIC respecta un perímetre davant el moll, però, al seu parer, només permetria petites reformes o ampliacions no  substancials, “a més, en tot cas, l’actuació no només ha de respectar la zona protegida estricta sinó que ha de garantir que no afectarà els valors que en justificaren la protecció”.

 

Alorda recordava unes declaracions parlamentàries de Delgado en les quals es comprometia en no ocupar un pam de territori més, però que el PP anuncia reemprendre urbanitzacions i guanyar molts de metres a la mar que suposaran més ciment i més saturació en el litoral illenc. Segons Alorda: “No serà urbanitzant i sobresaturant la costa com sortirem de la crisi, això seria, com a molt, pa per avui i fam per demà, les Illes Balears tenen l’obligació indefugible de conservar el seu atractiu paisatgístic, respectar la capacitat de càrrega de les zones turístiques i complir amb les seves responsabilitats ambientals i ecològiques”.


Documents

Imatge del projecte d'ampliació del moll de Son Serra de Marina (141 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: