"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/12/2011

Joan Font: “La convocatòria de les subvencions de l’Agència de protecció urbanística és un frau”

La coalició al Consell de Mallorca denuncia les bases de la convocatòria de subvencions perquè s’han fet a mida de l’Ajuntament de Deià 

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa del Consell de Mallorca ha denunciat avui públicament que l’Agència de protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca va aprovar el passat 14 de novembre unes bases per subvencionar als ajuntaments per la demolició d’edificacions il·legals però que estan fetes i dirigides únicament per a l’Ajuntament de Deià.

 

El portaveu del grup de consellers a la institució, Joan Font, ha posat de manifest que les bases, principalment els requisits i els criteris de resolució, estan redactades de tal manera que l’Ajuntament de Deià pugui copsar el 100% de l’import de la subvenció que ascendeix a 176.000 euros.

 

“Veim molt clarament que aquesta convocatòria està feta únicament i exclusivament per a cobrir els costos de l’execució de la sentència de Deià”. En aquest sentit, Joan Font afirma amb contundència que el Govern del Consell de Mallorca està afavorint un ajuntament del seu mateix color polític quan es tracta d’un consistori que dur més de 8 anys incomplint una sentència judicial.

 

“El Consell de Mallorca se’n vol riure de tots els ajuntament de Mallorca i convoca unes subvencions directes per a Deià que són un frau per premiar un ajuntament que incompleix la legalitat i les sentències judicials”.

 

El portaveu del grup de consellers nacionalista i ecosocialista, a més, ha assegurat que el PSOE també és còmplice d’aquesta maniobra ja que en la constitució de l’Agència de protecció va votar a favor. En aquesta cita i abans de poder analitzar en profunditat les bases que avui denuncia la coalició, Joan Font va deixar de manifest que l’Agència no és l’organisme idoni per convocar les subvencions ja que no inclou tots els ajuntament de Mallorca i aquesta no està entre les seves funcions, que són principalment fer complir la disciplina urbanísitca.

 

Per tot això, el grup de consellers defensarà en el plenari de la institució el proper dijous 15 una moció que insta al Consell de Mallorca a anul·lar aquesta convocatòria, fer-la realment oberta a tots els ajuntaments de l’illa i tramitar-la des del Departament d’Urbanisme i Territori.

 

A continuació podeu consultar la moció així com les bases de la convocatòria.


Documents

Moció sobre l'Agència de protecció (167 KB)
Bases de la convocatòria de subvencions de l'Agència (403 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: