"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/12/2011

PSM-IV-ExM alerta del perill dels canvis d’usos que preveu la nova Llei General Turística

Biel Barceló vol garanties de la continuïtat dels llocs de feina i el manteniment de l’activitat turística en la reconversió d’ús hotelers a residencialEl portaveu del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca alerta de les conseqüències que pot desenvocar alguna de les principals mesures de la Llei General Turística que ha presentat avui el Govern.

 

Biel Barceló considera perillós que la implantació dels condotels i els canvis d’usos hotelers a residencials pugui repercutir en l’abandonament de l’activitat productiva per una activitat immobiliària especulativa.


En aquest sentit, l’exemple de Cala Major on la influència dels canvis d’usos sobre l’oferta complementària i la zona turística en general ha afectat negativament. “El Govern ha d’establir de forma molt clara i estable què passarà amb les plusvàlues importantíssimes dels valors dels immobles que es generaran a partir dels canvis d’usos, ja que es tracta d’edificis més que amortitzats”.

 

Barceló assegura que s’han de garantir els llocs de feina i el manteniment de l’activitat productiva per tal de garantir el futur del motor de l’economia d’aquestes illes que és el turisme.

 

A més, el portaveu parlamentari considera que el Govern ha de garantir el màxim consens possible amb tots els sectors implicats, “i no només amb els hotelers”. Barceló assegura que és imprescindible que sigui una llei plenament consensuada per tots els sectors econòmics i empresarials així com per la resta de grups parlamentaris.

 

Amb tot, la coalició nacionalista i ecosocialista valorarà en profunditat el contingut d’aquesta Llei que la conselleria de Turisme ha presentat avui mateix per tal de fer les aportacions oportunes per convertir-la en una llei que respongui a les necessitats actuals però també amb una visió de futur i estabilitat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: