"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/12/2011

PSM-IV-ExM proposa que el dèficit fiscal de Balears no superi el 4% del PIB

El grup parlamentari presenta una esmena d’addició a la proposta del PP per tal de corregir l’espoli fiscal que pateixen les illes de prop de 3.600 milions d’euros anuals 

El grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa i Més per Menorca ha presentat avui en roda de premsa els temes que defensarà en el plenari de Parlament del proper dimecres 7 de desembre. El seu portaveu, Biel Barceló, i la diputada, Joana Lluïsa Mascaró han comparegut davant els mitjans per defensar una esmena d’addició a la proposta de Modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària per garantir l’estabilitat de les finances públiques.

 

Mascaró ha recordat que les Illes Balears aporten al voltant del 14% del Producte Interior Brut a l’Estat, una quantitat que a Alemanya seria considerada inconstitucional. A més la diputada ha detalla que “perquè el sistema sigui just, si es pretén limitar el deute i el dèficit pressupostari de les comunitat autònomes, és imprescindible limitar també el dèficit fiscal de les comunitat autònomes amb l’Estat, en el sentit que no pugui superar el 4% del Producte Interior Brut”.

 

“Les illes han estat descapitalitzades els darrers anys per l’espoli fiscal que pateixen i que suposa una aportació injusta a l’estat de prop de 3.600 milions d’euros”. La diputada ha explicat que el grup parlamentari està a favor de limitar el dèficit però sempre que també l’estat limiti les aportacions de les comunitats autònomes. Mascaró ha comparat aquesta situació amb la de qualsevol empresa pública o privada “que no permetria invertir el 14% dels seus beneficis en altres empreses”.

 

Política Audiovisual

 

Per la seva part, Biel Barceló ha detallat el contingut d’una esmena d’addició relativa a la política audiovisual d’aquest govern. En aquest sentit, un dels punts de l’esmena manifesta que “el tancament de RTVM és perjudicial per al sector i insta al Govern i el Consell de Mallorca a estudiar fórmules de viabilitat” per al manteniment de l’ens. Tot i ser conscient del punt de no retorn que sembla que es troba el tancament del mitjà públic, Barceló ha volgut manifestar el seu suport i el del grup parlamentari als treballadors i professionals que en sortiran perjudicats.

 

A més, el portaveu del grup municipal ha explicat que “ha arribat el moment per recuperar l’acord d’IB3 amb TV3 per tal de recuperar la recepció plena i íntegra de TV3”. Això després de l’evidència de l’incompliment de l’ens públic de les Illes Balears que no garanteix les emissions en la llengua pròpia de la comunitat.

 

En aquest sentit, el grup parlamentari també presenta una esmena als pressupostos del Govern en referència a l’ens públics d’IB3. Barceló ha proposat que el pressupost dedicat a la compra de productes audiovisuals (pel·lícules i series) de producció estrangera es dediqui a invertir-lo en produccions de les illes, i per tant a reforçar el sector audiovisual propi.


Documents

Esmena Estabilitat Pressupostària (250 KB)
Esmena Política Audiovisual (119 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: