"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/12/2011

PSM-IV-ExM considera injustificable que el PP renunciï a cobrar més de 70 milions en imposts i mantengui les retallades socials

La coalició critica que el Govern Bauzá perdoni doblers als més rics mentre retalla en educació, sanitat i serveis socials; i afirma que les mesures tributàries aprovades són “absolutament insuficients” i no serviran per crear llocs de feinaEl portaveu del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, ha fet avui una valoració de les mesures tributàries aprovades ahir pel Govern del PP. Barceló ha criticat que l’Executiu Bauzá renunciï a recaptar més de 20 milions d’euros de l’impost de patrimoni entre les grans fortunes, al mateix temps que manté les retallades en serveis públics bàsics.

 

La renúncia a recaptar l’impost de patrimoni a les grans fortunes, juntament amb el rebuig a la bateria de mesures fiscals que proposava la coalició PSM-IV-ExM (apujar l’IRPF i l’impost de transmissions patrimonials a les rendes més altes i a les grans fortunes, a més de l’impost ecològic que grava les grans empreses contaminants), fa que en total el PP renunciï a recaptar més de 70 milions d’euros en tributs.

 

Biel Barceló explica que “en un moment d’una manca tan sagnant de recursos no es pot justificar que el Govern renunciï a recaptar uns doblers que es podrien destinar a incentivar l’ocupació, estimular l’economia i la creació de riquesa, i a evitar retallades en educació, sanitat i serveis socials”.

 

D’altra banda, Barceló afirma que la resta de mesures tributàries aprovades (les exempcions i bonificacions d’IRPF, imposts de transmissions patrimonials, etc) són “absolutament insuficients”. “Potser serviran per alleugerir la situació d’alguna empresa, però no serviran per crear llocs de feina ni per generar riquesa”, ha dit.

 

El portaveu parlamentari del PSM-IV-ExM també ha assenyalat que “el PP posa en pràctica una política fiscal envers els emprenedors com a mínim incoherent, si no directament enganyosa. Mentre per un costat rebaixa la tributació per a la creació de societats, per l’altre apuja les taxes als emprenedors que volen obrir un negoci: el que perdona per un costat, s’ho cobra per l’altre”.

 

Finalment, els nacionalistes i ecosocialistes també critiquen el fet que el Govern utilitzi la figura del decret llei per aprovar noves mesures fiscals, en compte de presentar-les com a projectes de llei perquè puguin ser debatudes amb normalitat en el Parlament.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: