"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/12/2011

El PSM-EN afirma que el PSOE no està legitimat per governar en minoria a Campanet

Xesc Morell insta el batle a triar entre dimitir, rectificar o reconèixer el pacte encobert amb el PP; i Biel Barceló fa una crida a la direcció del PSOE perquè recondueixi la situació: "els progressistes hem de cooperar, l’adversari és el PP"El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, i el dirigent i portaveu d'aquest partit a Campanet i extinent de batle, Xesc Morell, han comparegut avui en roda de premsa per valorar la situació política d'aquest municipi, després que el PSOE trencàs unilateralment el pacte de govern municipal PSM-PSOE i expulsàs els quatre regidors del PSM-EN de l'equip de govern.

 

Morell ha explicat que la decisió del batle, el socialista Joan Amengual, ha estat "sorprenent" i "surrealista", ja que l'agrupació nacionalista campanetera no té constància que hi hagi cap motiu concret que hagi motivat el trencament del pacte de govern. L'expulsió dels regidors del PSM-EN s'ha produït "sense cap avís previ, i sense que hi hagués hagut cap conflicte, i sense que s'hagi convocat cap reunió del pacte per xerrar els suposats problemes que hi veu el PSOE". Morell també qualifica la decisió d'"irresponsable", de "deslleialtat institucional" i de "deslleialtat amb els campaneters". Ha recordat que el PSM-EN va ser el partit més votat a les eleccions municipals, i que el 65 per cent dels electors va triar una opció progressista.

 

El portaveu nacionalista de Campanet també ha recordat que el PSOE és el partit menys votat, amb només 3 regidors d'un total d'11. Per la qual cosa ha afirmat que "el batle no està legitimat per governar en minoria". Davant d'això, Xesc Morell ha explicat que Amengual "té tres opcions: en primer lloc, dimitir i deixar que els 11 regidors del plenari triïn un nou batle. En segon lloc, rectificar. I en tercer lloc, reconèixer que té un pacte amb el PP, com ja ha reconegut el portaveu del PP: que faci un exercici de transparència i deixi d'enganar al poble".

 

Morell ha conclòs la seva valoració afirmant: "nosaltres tenim un compromís molt clar amb el poble. Vàrem guanyar les eleccions, i continuarem fent feina per Campanet, pel compliment del nostre programa electoral, tant des del govern com des de l'oposició. Ningú no ens aturarà".

 

Crida a la direcció del PSOE perquè recondueixi la situació

 

Per la seva banda, Biel Barceló ha manifestat "el suport absolut de la direcció del PSM-EN a la feina de l’agrupació del PSM-EN de Campanet". I també ha expressat la seva "preocupació" davant l'acumulació de casos de municipis en què el PSOE ha fet "pinça" amb el PP per tal de perjudicar el PSM-EN. En aquest sentit, ha citat els casos de Petra, on els nacionalistes governen en minoria, i d'Artà, on el partit més votat ha estat la UIA (partit local federat amb el PSM-EN) i on el PSOE va maniobrar, infructuosament, per conformar un govern municipal amb el PP que exclogués els nacionalistes.

 

Barceló ha explicat: "No entenem que el PSOE prefereixi arribar a acords amb el PP quan hi ha possibilitat d’arribar a pactes progressistes amb el PSM-EN. No ho entenem nosaltres, ni tampoc ho entenen els ciutadans progressistes de Mallorca, quan el que ens hauria de preocupar és com fer front a les polítiques antisocials i antimallorquines del PP. Si volem fer front a aquestes polítiques i oferir alternatives de govern d’esquerres, el que hem de fer el PSM-EN i el PSOE és entendre’ns, i cooperar".

 

El secretari general dels nacionalistes ha fet "una crida a la direcció del PSOE de Mallorca perquè faci passes per reconduir la situació”. I ha afegit que la direcció dels socialistes “no ha de consentir que el PSOE sigui un partit que va incomplint els pactes”: “amb el que ha passat a Campanet, s’estan posant a la mateixa alçada del senyor Guillem Ginard”, en referència a la polèmica ruptura del pacte de govern municipal a Campos entre la UM de Ginard i Campos pel Canvi, durant el passat mandat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: