"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/12/2011

PSM-IV-ExM proposa retirar la distinció “Ducs de Palma de Mallorca” de La Rambla

El grup municipal considera “insultant i humiliant per als ciutadans” mantenir la distinció d’unes persones que, fent ús de la seva situació privilegiada dins la Casa Reial, la justícia investiga per una possible apropiació indeguda de cabdals públics 

En el proper plenari del mes de desembre el grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa proposarà un acord de ple per recuperar el nom tradicional de la via pública de La Rambla i eliminar l’actual denominació oficial de ‘Rambla dels Ducs de Palma de Mallorca’. El portaveu del grup, Antoni Verger, ha explicat en roda de premsa, davant una de les plaques indicatives de la via, els motius d’aquesta proposició junt amb els regidors Marisol Fernández i Antoni Noguera.


“Mai hauria d’haver perdut aquest nom, ara bé, en les actuals circumstàncies es fa especialment insultant i humiliant per als ciutadans el manteniment d’aquesta distinció a Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó quan hi ha indicis seriosos d’una apropiació indeguda de doblers públics”.

 

La coalició de Palma defensa que, independentment de les responsabilitats penals que se’n derivin, l’Auto judicial de 7 de novembre de 2011 estableix que existeixen indicis seriosos que l’Instituto Nóos, en el marc d’uns convenis de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, va ingressar fins a 2,3 milions d’euros públics i no sembla que els serveis pactats es complissin integrament, a més a més d’haver facturat quanties absolutament desproporcionades pels serveis que es prestaven.

 

“És intolerable i especialment humiliant per als ciutadans de Palma, que paguen els seus imposts, haver de pagar les conseqüències de les festes de l’època de Jaume Matas”. Antoni Verger ha assegurat que l’opinió pública està coneixent aquests fets que la justícia investiga mentre els implicats i la Casa Reial mantenen un “silenci sepulcral.

 

En aquest sentit, per recuperar la confiança dels ciutadans cap a les institucions, la proposició contempla la petició de retirada immediata del títol honorífic de Ducs de Palma a Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó, així com una compareixença pública perquè ells mateixos, o en el seu defecte la Casa Reial, donin les explicacions necessàries davant l’opinió pública i adoptin un “compromís rotund” de retornar els doblers públics, si es demostren aquests indicis.

 


Documents

Proposició sobre la distinció dels Ducs de Palma (369 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: