"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2011

PSM-IV-ExM sol·licita la compareixença de la consellera Castro al Parlament per debatre el projecte IB-Salut 2020

El grup parlamentari nacionalista i ecosocialista no hi presenta al·legacions perquè considera que el document és prou rellevant com perquè sigui discutit a la cambra legislativaEl grup parlamentari de PSM-IniciativaVerds-Entesa ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, davant el Parlament per debatre el projecte IB-Salut 2020.

 

La portaveu adjunta del grup nacionalista i ecosocialista, Fina Santiago, ha explicat que “l’elaboració d’un document tecnicopolític per part del Govern per definir les línies estratègiques de la sanitat pública per als propers anys, així com la seva presentació pública i a debat, sempre és una bona notícia perquè suposa la possibilitat de conèixer la voluntat del Govern i permet que aquestes línies puguin ser contrastades i se’n pugui fer el seguiment per part de la ciutadania, dels i les professionals i de l’oposició”.

 

Així mateix, Santiago explica que des del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa “no hi presentarem cap al·legació o esmena en concret, perquè aquest és un document suficientment important com perquè pugui ser discutit en el Parlament, tal com es va fer amb el Pla Estratègic de Serveis Socials”. I afegeix: “pensam que la concepció de la sanitat pública dels proper anys no es pot reduir a la presentació d’esmenes a un document, i més si aquest projecte té la voluntat de superar més de dues legislatures. Confiam que des del debat parlamentari es puguin arribar a consensos en aquesta matèria”.

 

En conseqüència, el grup ha sol·licitat formalment la compareixença de la consellera Castro per tal que el projecte IB-Salut 2020 es pugui debatre a la Comissió de Salut del Parlament, una vegada recollides les al·legacions de diferents entitats socials.

 

Santiago ha avançat que en el debat sobre aquest document el PSM-IV-ExM vol plantejar diferents qüestions, com ara la necessitat d’una major informació epidemiològica, un diagnòstic de salut més acurat, l’avaluació de recursos i serveis, la necessària transversalitat amb altres conselleries, el debat sobre el que suposa el canvi de model proposat (en relació al fet que el centres d’atenció primària passin a dependre dels hospitals), etc. També vol conèixer quines mesures es preveu executar per garantir la informació necessària per elegir sanitari de manera responsable, o quin paper hi han de jugar els Consells de Salut Insulars i municipals, entre altres temes.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: