"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/12/2011

PSM-IV-ExM denuncia davant l’Institut Balear de la Dona la publicitat sexista d’una discoteca de Palma

La coalició sobiranista i ecosocialista considera inacceptable i denigrant l’acte promocional que pretén sortejar un val de 4.500 euros per una operació de cirurgia estètica i demana la seva retirada immediataPSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat avui davant l’Institut Balear de la Dona una denúncia en contra de la publicitat sexista de la promotora musical Club 25 que promou una rifa perquè les noies joves de Mallorca optin a una operació de cirurgia estètica.

 

La coalició considera denigrant i sexista aquests tipus d’esdeveniments i promocions que fomenten la consideració de la dona com a objecte sexual i fomenten el culte a la bellesa basada en l’estereotip juvenil. En aquest sentit rebutgem frontalment la perpetuació de missatges de cara a l’opinió pública, i sobretot les noies joves, a través del qual es mostra com a socialment acceptat un prototip de bellesa basat en l’atracció dels trets sexuals de les dones.

 

Estam davant un acte d’humiliació de la dona com a objecte de desig amb una única finalitat comercial. Però a més, promouen la banalització d’una operació estètica sense tenir en compte que es tracta d’una intervenció hospitalària que sempre suposa un risc per a la salut.

 

Aquest tipus de missatges suposen una passa enrere davant la lluita cap a la igualtat entre homes i dones, aprofundint en els prototips que denigren la dona fins a rebaixar-la al valor de la seva imatge. La coalició nacionalista i ecosocialista considera que la vertadera igualtat social ha de ser promoguda des de les institucions públiques però tan sols es podrà assolir amb el compromís de tots els ciutadans.

 

PSM-IV-ExM ha remès a l’Institut Balear de la Dona la denúncia formal que us adjuntam a continuació per tal que l’organisme públic actuï en conseqüència i insti a l’Observatori de Publicitat, depenent del Ministeri de Sanitat i Igualtat, a actuar per retirar aquesta publicitat d’acord amb l’article 41 de la Llei 3/2007 per a la Igualtat. En aquest sentit, la legislació preveu:

 

“La publicitat que comporti una conducta discriminatòria d’acord amb aquesta llei es considera publicitat il·lícita, de conformitat amb el què preveu la legislació general de publicitat i comunicació institucional”.

 

Al mateix temps, la coalició recorda la necessitat d’una llei d’igualtat pròpia que contempli la creació d’organismes d’autoregulació per tal de dur a terme actuacions sancionadores i de vigilància que suposin una garantia estable davant fets com aquest.


Documents

Denúncia del grup municipal (61 KB)
Notícia al Diari de Balears (2718 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: