"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/11/2011

PSM-IV-ExM presenta esmenes perquè les retallades de Bauzá no afectin el pressupost d’Educació

Proposa eliminar, entre d’altres, la partida destinada al manteniment del Palau de Marivent (1,7 milions) per millorar les partides per escoles, professorat i universitatEl grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa ha presentat una bateria d’esmenes als pressuposts generals de la CAIB que estan destinades a incrementar les partides de la Conselleria d’Educació, per tal que les retallades del Govern del PP no afectin als serveis educatius.

 

Els diputats Antoni Alorda (PSM-IV-ExM) i Nel Martí (PSM-Més per Menorca) han explicat en roda de premsa el contingut d’aquestes esmenes. Alorda ha recordat que els pressuposts de 2012 per a Educació pateixen una retallada que els fa davallar fins als 742 milions d’euros (el darrer pressupost del Pacte va ser de 804 milions), tornant així als nivells de despesa de l’any 2007.

 

El diputat nacionalista ha explicat que, malgrat que els grans números dels pressuposts varen ser aprovats ahir i, per tant, no s’hi poden incorporar més ingressos fiscals, el grup parlamentari ha rescabalat recursos d’altres partides per tal d’incrementar les aportacions a, entre d’altres:

-        La UIB, que pateix una baixada molt greu.

-        Equipaments: escoles i instituts.

-        Neteja i manteniment de les escoles (partida que pateix una retallada dràstica de 2,75 milions a 0,426 milions).

-        Transport escolar (dels 8 milions baixa fins a 5,2 milions).

-        Programes d’inserció, formació del professorat, atenció a la diversitat...

-        Ensenyament de 0 a 3 anys.

-        Escoles de música.

-        Beques.

 

Alorda també ha denunciat que la reducció de docents arribarà fins al miler (front als 400 menys que es limita a confirmar el conseller Bosch), i que el Govern ha eliminat les partides destinades a política lingüística mentre manté les ajudes a la Real Academia Española.

 

Pel que fa a les partides que es donen de baixa per poder-les transferir a Educació, des del PSM-IV-ExM destaquen la proposta de suprimir la partida destinada a la neteja i manteniment del Palau de Marivent, que el Govern del PP pressuposta en 1,7 milions d’euros: “és imprescindible eliminar aquesta partida, no és comprensible que els ciutadans de les Illes Balears hàgim de pagar la neteja del Palau de Marivent, i menys encara tenint en compte la situació de crisi actual”, ha dit Alorda.

 

Altres partides que el PSM-IV-ExM proposa suprimir corresponen a la Conselleria de Presidència, que “no aplica els mateixos criteris d’austeritat que aplica en altres àmbits”, incrementa substanciosament els programes i esdevé “la joia de la corona”. Així, els pressuposts d’aquest departament preveuen una reserva de 6,7 milions d’euros per subvencions (la qual cosa suposa un increment de 5,5 milions respecte als 1,2 milions del darrer pressupost del Pacte, és a dir, un 450 per cent més).

 

Nel Martí ha dit que “quan s’ha predicat tanta austeritat, tant de retall, tanta eliminació de la cultura de la subvenció, sorprèn que la Conselleria de Presidència es reservi aquest rebost que no sabem en què s’utilitzarà, però que no s’ajusta a res a del que fins ara s’ha dit”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: