"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/11/2011

L'oposició a Cort reclama la destitució immediata de l'assessor d'Isern acusat de maltractaments

Els grups municipals PSM-IV-ExM i PSOE consideren que el nomenament d'Antonio Enseñat allunya a l'Ajuntament de les víctimesEls Grups Municipals PSIB-PSOE i PSM-IniciativaVerds-Entesa. reclamen al Batle Isern la destitució immediata de l’assessor municipal pel qual el fiscal demana quatre anys de presó per presumptes maltractaments i que compta amb una ordre d’allunyament. Els grups de l’oposició consideren que, tot i la presumpció d’innocència, mantenir a Antonio Ensenyat com a assessor municipal suposaria enviar un missatge molt negatiu cap a la ciutadania i especialment caps a les víctimes de violència de gènere. En aquest sentit, recorden el que diu el Pacte Palma contra la violència de gènere: “la violència contra les dones que ha passat de ser considerada una circumstància privada a ser considerada una qüestió pública, ja que tant les causes com les conseqüències tenen un abast que afecta al conjunt de la societat”.

PSIB-PSOE i PSM-IniciativaVerds-Entesa consideren que el paper de les institucions públiques ha de ser exemplificant sempre i, més encara, en qüestions relacionades amb la violència contra les dones i que amb aquest nomenament públic, l’Ajuntament s’allunya de les víctimes a les quals deu respecte i atenció. El passat dijous l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional a la qual tots els grups es van comprometre a reforçar les iniciatives “encaminades a visualitzar aquesta terrible violència i a comprometre a la societat, en el seu conjunt, per eradicar-la”.

Els grups de l’oposició han manifestat la seva preocupació davant un cas que no és només una anècdota, sinó que s’afegeix a una sèrie de situacions que lluny de contribuir a dignificar i regenerar la vida política, com va prometre el Batle Isern, i de contribuir a eradicar la violència de gènere, contribueixen a aprofundir en les desigualtats i la discriminació. En aquest sentit, s’ha de recordar la negativa del PP a aprovar la llei d’igualtat, la negativa del PP a aprovar una declaració institucional contra la violència de gènere a l’Ajuntament de Marratxí, o la dimissió de la senyora Pol com a membre del Consell d’Administració de la Funerària per un fotomuntatge sexista de la ministra de Defensa.

Al darrer plenari municipal, el 24 de novembre, l’oposició ja va manifestar els seus dubtes sobre els mèrits del senyor Ensenyat per ostentar el càrrec d’assessor del Batle, degut a la seva vinculació amb els moviments d’extrema dreta, que el varen dur a ser condemnat per atemptar contra el Diario de Mallorca l’any 1974.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: