"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/11/2011

PSM-IV-ExM afirma que els pressuposts del PP “no garanteixen el benestar social ni donen suport als treballadors ni als emprenedors”

J. Ll. Mascaró i F. Santiago expliquen l’esmena a la totalitat dels comptes del Govern Bauzá i les preguntes que el grup formularà en el plenari del Parlament de demàLes diputades de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa al Parlament, Fina Santiago i Joana Lluïsa Mascaró, han explicat avui en roda de premsa l’esmena a la totalitat dels pressuposts del Govern per a 2012, que es debatrà demà a la cambra balear, així com les dues preguntes que formularan des del grup nacionalista i ecosocialista durant la sessió de control a l’Executiu de José Ramón Bauzá (PP).

 

Mascaró ha justificat el rebuig dels comptes del Govern afirmant que es tracta d’uns pressuposts que “no garanteixen el benestar social ni donen suport als treballadors ni als emprenedors”, i que “més que uns pressupost d’un govern seriós que pretén superar les dificultats actuals, sembla la liquidació d’una societat feta intentant enganar els accionistes”. La diputada nacionalista diu que els comptes de l’Executiu del PP “no serveixen per impulsar l’economia ni per crear llocs de feina”.

 

Pel que fa als ingressos, Mascaró ha criticat que “mentre el PP no vol ni sentir a parlar d’increments d’impostos a grans patrimonis i fortunes, no té cap mania en incrementar taxes a qui es guanya un jornal, com ara els pescadors d’Andratx, Capdepera o Ciutadella, per exemple, o als emprenedors que pretenguin obrir un negoci”, recordant que les taxes en aquests àmbits augmenten un 15 i un 30 per cent, respectivament. També ha criticat “l’increment dels costos de la insularitat”, en apujar un 15 per cent les taxes pel transport de passatgers i mercaderies als ports que depenen del Govern.

 

Mentrestant, pel que fa a les despeses, la diputada del PSM-IV-ExM ha afirmat que els pressuposts suposen “una retallada constant en les àrees bàsiques de l’estat del benestar”, és a dir, serveis socials, salut i educació, així com en àrees que incideixen directament en l’activitat econòmica, com ara Turisme i Indústria i Comerç.

 

Per la seva banda, Fina Santiago ha avançat que el portaveu del grup, Biel Barceló, preguntarà demà al president Bauzá si comparteix l’opinió manifestada pel candidat estatal del PP a les eleccions generals i futur president del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, qui va afirmar que l’atenció a la dependència no era viable. A més, la diputada ecosocialista demanarà a la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, que expliqui quin és el cost del càrrec de “coordinador del Govern amb les associacions de pacients i col·legis professionals”, figura que no està regulada per cap normativa administrativa. Fins ara el Govern no ha volgut contestar la quantia exacta que cobra aquesta figura.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: