"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/11/2011

PSM-IV-ExM destaca que, malgrat no aconseguir el diputat, els resultats electorals consoliden la coalició com a tercera força política a Balears

Biel Barceló, David Abril i Biel Huguet qualifiquen la victòria del PP com a “preocupant”, i afirmen que s’hi mantindran “vigilants”La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha ressaltat que els resultats obtinguts en aquestes eleccions generals, amb un 7,97 per cent dels vots a Mallorca (27.886 sufragis) i un 7,16 per cent a les Illes Balears (31.378 vots), suposen "la consolidació de la coalició" i demostren "el recorregut que té per davant". Els portaveus de la coalició, Biel Barceló, David Abril i Biel Huguet, acompanyats pel candidat al Congrés, Miquel Ensenyat, han augurat que, tot i que en aquests comicis la pretensió de "trencar el bipartidisme no ha estat aconseguida", aquest objectiu arribarà.


El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha justificat que la "clau estatal" ha influït en els resultats de la formació. Malgrat això, Barceló ha destacat que a les circumscripcions de Barcelona o València la coalició hauria aconseguit representació, ja que formacions com ara Compromís o ERC han obtingut diputats amb prop del 6 per cent dels vots.

 

Barceló també ha explicat que en aquestes eleccions la coalició PSM-IV-ExM ha aconseguit consolidar un major nombre de vots autonòmics que en convocatòries anteriors, tot i que no ha estat suficient per aconseguir l’objectiu electoral. Cal recordar que amb els vots de les passades eleccions al Parlament (més de 40.000), la coalició hauria obtingut l’escó al Congrés dels Diputats.

 

El portaveu parlamentari també ha afirmat que el candidat, Miquel Ensenyat, "ha sabut fer arribar el nostre missatge" i alhora ha destacat que la campanya electoral ha estat "austera, però dinàmica i original".


Respecte a la victòria del PP, Barceló ha asseverat que la majoria absoluta obtinguda "pot portar a retallades socials importants". Per la seva banda, el coordinador d’IniciativaVerds i número dos al Congrés, David Abril, ha expressat la seva "preocupació" per com ha quedat el mapa polític de les Balears i del conjunt de l’Estat espanyol, "gairebé tenyit de color blau", si bé ha manifestat que " el gran guanyador no ha estat el PP, sinó l'abstenció. Una abstenció que demostra la desesperança de la ciutadania i la seva falta de perspectives en relació a altres alternatives".


Així mateix, Abril ha considerat que el fet que els populars van obtenir un de cada quatre vots "no és un aval per fer retallades en les polítiques socials o desmantellar certs serveis públics". És per això que, segons ha advertit, es mantindran "vigilants davant d'una possible involució" en aquests drets. El número dos al Congrés ha destacat també l'increment de la pluralitat de la Cambra Baixa, ja que hi han irromput "moltes més opcions, d’esquerres, nacionalistes, i sobiranistes".


Finalment, el president d'Entesa, Biel Huguet, ha agraït la confiança dipositada pels votants a la coalició: “ens hem de congratular que en moments de crisi hi hagi tanta gent disposada a votar amb conviccions i a fer feina pel país”. Així mateix, ha incidit que "aquestes eleccions, a les Illes Balears, han estat condicionades pel debat bipartidista". Huguet ha afirmat que la coalició PSM-IV-ExM s'ha consolidat "clarament en la tercera força d'àmbit balear, tot i ser una coalició tan jove". “Hem aguantat el gran tsunami que ens ha vengut en clau estatal”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: